Paris’te Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

  Hiç yorum yok

Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

Romantizmin başkenti ve aşıkların kenti Paris. Mimarisi ile kendine hayran bırakan şehir aynı zamanda sanatseverlerin buluşma noktası. Geçmiş dönmelerde özgürlükler adına yaşanan birçok önemli olaya şahitlik yapmış aynı zamanda birbirinden farklı kültürlere ev sahipliliği yapıyor. Paris'in görülmesi gereken yerleri için size kısa bir liste hazırladık umarım beğenirsiniz.

paris mekan tavsiyeleri
Paris'in görülmesi gereken yerleri


Kendi otel seçimi yapmanız  için tavsiye ettiğim en başarılı platform tıklayabilirsiniz.

Eyfel Kulesi

Eyfel kulesinin yapımı 1889 yılının 31 Mart günü tamamlanmış. Paris’in en bilinen sembolü diyebiliriz. Yaklaşık 325 metre yüksekliğinde olup 1665 basamaklıdır. Mimarı ise Stephen Sauvestre’dir. Paris'te mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yerini elbette bu baş yapıt alıyor.

Sene de yaklaşık olarak 7 milyon insanın ziyaretine uğrayan Paris’in gözdesi Eyfel kulesi 3 katlı olmakla beraber her katının görülmeye değer bir manzarası var.


Paris'in görülmesi gereken yerleri
Paris Gezi Rehberi


Louvre Müzesi



Dünyanın en dikkat çeken müzelerin başında gelen Louvre müzesi yaklaşık 73 bin metrekare alana sahiptir. Toplamda 350 binden fazla esere görebilirsiniz. Her yıl yaklaşık 10 milyondan daha fazla turistin ilgisini çeken müze büyük ilgi görmekte. Müze bakımında zengin bir geçmişe sahip olan Paris'te ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler arasında müzelere de yer vermezsek olmaz idi.


Paris'te mutlaka görülmesi gereken yerler
Paris'te ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler



Notre Dame Katedrali


Paris’e gelen birçok turistin uğrak yeri olan Notre Dame Katedrali tarihten taşıdığı izleri ile büyük ilgi uyandırıyor. Her yıl yaklaşık 14 milyondan daha fazla turistin ziyaret ettiği katedral tarih ve sanatın katedrali olarak bilinir. Sanatın harika dokusunu burada hissedebilmek mümkün. Ancak fazla bakmazsanız daha iyi olur. Hayranlıktan gezmeyi unutursun. Boşuna o gitmedin taa Fransa'ya!



Disneyland



Özellikle çocukların büyük ilgisini çeken Disneyland Paris’te mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. Disneyland ayrıca çocuklar harici yetişkinlerinde kendilerini hafta sonlarında iyi hissetmelerine yol açan bir tatil aracı gibi gözüküyor. Sizler içinde bu gibi yerleri ziyaret etmek kesinlikle faydalı olacaktır. Avrupa'nın en çok gezilesi yerleri içerisinde Disneyland olmadan bir yol haritası oluşturamazdık.


Avrupa'da hangi şehre gitmeliyim?
Avrupa'nın en çok gezilesi yerleri 


Champs- Elysees

Paris hatta dünyanın en ünlü caddesi olan Champs-Elysees isminin anlamı gibi tam bir cennet yeri sayılır. Bu caddede Paris’in şaşalı hayatına tanıklık edebiliriz. Cadde üzerinde çok sayıda kafe, araba galerisi bulunmakta ve ışıkları hiç sönmemekte özellikle zafer anıtından baktığınızda ihtişamı tam olarak fark edeceksiniz.


Paris gezisi için inceleme
Harika Gezi Yerleri Tavsiyesi


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder