Dünya Tarihinin En İyi Dini Filmler Listesi

  Hiç yorum yok

En iyi dini filmler ve islami filmler listesi adına birbirinden özel peygamber hayatlarını içeren filmleri sizler için listeleyeceğiz. Bazı filmler tamamıyla kurgu amacıyla koyulacaktır. Dini filmler 2020 listesi olarak güncel bir yazıyı sizlere aktarmak istiyorum. Eğitici dini çizgi filmler de bu liste içerisinde mutlaka yer alacak. İsteyenler çocukları için özel çocuk din filmleri arasından istediğini seçebilir. En iyi dini filmler listemin ilk filmini sizlerle paylaşmak istiyorum ve sabırsızlanıyorum. 

9. İslam: İnanç İmparatorluğu - Yapımı: 2000 - En İyi Dini Filmler

Birbirinden farklı 3 bölüme sahip olan bu belgesel yabancı bir araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Robert Gardner önderliğinde çekilen bu yapımda 2 Türk teolog yer alırken yanı sıra yabancı birçok teologun yardımıyla İslam dininin doğuşu ele alınmıştır. Hz. Muhammed'in yaşamından Osmanlı'ya kadar belgesel 3 farklı bölümde çeşitli ilgi alanları oluşturarak detaylı bir analiz yapmıştır. Dini film kategorisinde yer alan bu muhteşem yapımı mutlaka izlemeli ve bilgilenmelisiniz.

islami filmler - Filmeskop farkıyla


8. Somuncu Baba: Aşkın Sırrı - Yapımı: 2016 - En İyi Dini Filmler Önerisi

Yeni yapılmış dini filmler arasında sayılan bu yapım gerçekten izleyicileri etkisi altına almayı başarıyor. Kürşat Kızbaz tarafından çekilen filmin konusu genel olarak şöyledir. Somuncu baba ismiyle tanınan Şeyh Hamid-i Veli'nin hikayesini konu edinen yapımda ilahi aşkın basamaklarını tırmanan Somuncu Baba hikayesi gözler önüne serilir. Somuncu Baba, zamanında sığınmış olduğu dergahta çalışırken gözde öğrenci olmayı başarmıştır. Efendisi tarafından büyütülen Hamid belli bir süre sonra efendisinin istediği bir kadınla evlenir. en iyi dini filmler arasında yer alan yapıtı muhtemelen daha önce hiç izlememiş olabilirsiniz.

Filmeskop - yeni yapılmış dini filmler

7. Tutku: İsa'nın Çilesi - Yapımı: 2004 - Dini Film Önerisi

Hz. İsa'nın hayatını ve çektiği acıları çok sert bir şekilde yansıtan bir yapımdır. İzlemeden geçenler gerçekten çok önemli bir olayı kaybediyorlar. Hz. İsa'nın unutulmaz yaşamı ve insanların günahını tümüyle sırtlanması ibret olması açısından oldukça önemlidir. Hz. İsa konulu dini filmler arıyorsanız buna mutlaka bir göz atın.

Hz. İsa konulu filmler - Filmeskop

6. Nuh: Büyük Tufan: Yapımı: 2014 - Din Filmleri Tavsiyesi 

Yılların eskitemeyeceği  çok ama çok eski bir dini filmdir. Aslında tam olarak esinlendiği noktalar karmaşık olsa da film gerçekten muhteşem ötesi olmayı başarmıştır. En iyi dini filmler arasında yer alan filmi bazı listelerde islami filmler arasında gösterildiği dikkatimi çekti. Bir yanlışı düzeltmek isterim. M.Ö 2705 yıllarında yaşayan Nuh peygamber tufanların peygamberi olarak adlandırılır. Yaşamını öğrenmek için kaynak dosyaya bakabilirsiniz. 

en iyi din filmleri - Filmeskop

5. Exodus: Tanrılar ve Krallar - Yapımı: 2014 - En İyi Dini Filmler Nelerdir? 

Hz. Musa ve Firavun Ramses'in hayatından kareler ile süslenen bu filmde Tevrat'tan çok büyük alıntılara yer verilmiştir. Hikayeler tam olarak gerçeği yansıtmıyor olsa da filmin önemli bir kısmı Tevrat üzerine anlatılmaktadır. Küçüklük arkadaşı olan Ramses ve Musa'yı gelecekte Ramses'in firavun olmasıyla bambaşka bir dünya bekler. Ramses en iyi arkadaşı olan Musa'yı önemli bir mevkiye getirir. Ancak Hz. Musa'nın bir İbrani olduğunu öğrenmesiyle Ramses Musa'yı köle toplumunu ve piramitlerin yapımını verir. Kölelerin sesi haline gelen Musa peygamber ise zaman içerisinde gelen ayetler ile tanrıyla konuştuğunu ifade edince olay iyice farklı bir hal almaya başlar.

islami filmler - Filmeskop

4. Muhammed: Allah'ın Elçisi - Yapımı: 2015  - En İyi Dini İslami Filmler

Mohammad: Messenger of God filmi olarak yapılan bu yapıt Mekke'de dünyaya gelen yüce peygamber Hz. Muhammed S.A üzerine konu edinilmiş çok özel bir yapımdır. Abraha tüm filleriyle birlikte Mekke'ye saldırmayı kafaya koymuştur. Elinde olan tüm gücüyle Mekke'ye bir saldırı düzenlemeye kalkar. Herkes dağlara kaçışırken Hz. Amine gidecek bir yer bulamaz. Hamile olduğu için bunu yapacakta pek gücü yoktur. Ancak hamile olduğu kişinin yüce bir peygamber olduğunu bilmesi elbette imkansızdır. Fil ordusu tam Mekke'ye saldıracakken yüce şehri peygamberimiz adına Ebabil kuşları korumaya kalkar. Hz. Muhammed'in özelliklerini ve mucizelerini barındıran en iyi dini filmler kategorisinde yer alan bu film mutlaka izlenmelidir. 

peygamber filmleri - Filmeskop

3. Peekay - PK - Yapımı: 2014 - En İyi Dini Filmler Listesi

Hindistan'ın dini karışık bir yapıda toplum olmasına açık ve felsefi eleştiriler getiren bu filmde Aamir Khan'ın inanılmaz düşüncelerle başka bir gezegenden tanrı arayışı için geldiğini göreceğiz. Yaşadığı ve araştırdığı her şeyin muhteşem düzeyde önemli olduğu inancıyla sürüklendiği bir aşkın peşinden neler olabileceğini görmüş olacağız. Mutlaka izlemeniz gereken dini filmler arasında gördüğüm için üstüne basarak söylemek istiyorum. İzlenmesi gereken dini filmler içerisinde yer alıyor. Dinsizliği savunuyor gibi görünse de aslında bir nevi açıklanamayan metalar insanı düşüncelere sürüklüyor. Bu filmi ateist filmler listesinde gördüğüm için de ayrıca bir kınama yapmak isterim. Aslında sizleri çok düşündürür ancak farklı bir noktada sizi bağlayacak olan bir filmdir.

Filmeskop - En iyi yabancı dini filmler


2. Tanrılar ve İnsanlar: Des hommes et des dieux - Yapımı: 2010 - En İyi Dini Filmler Tavsiyeleri

Sekiz farklı Fransız keşişin yaşamakta olduğu müslüman topraklarında bir manastırda yer alın beyin yakan bir hikaye sizleri bekliyor. Sekiz farklı keşiş ve birbirinden harika farklı düşünceler filmin konusunu ele arıyor. Müslümanlar tarafından başta hiçbir şey yapılmayan keşişler artık göze batmaya başlayınca bir katliam söz konusu olur ve keşişler bu konuda yapılması gerekeni aralarında tartışırlar.

Filmeskop - en iyi dini islami filmler 

1. Hazreti Davut'un Kılıcı - Yapımı: 1951 - En İyi Dini Filmler Önerileri

Bildiğim ve izlediğim en eski dini filmlerden birisidir. Kral Davut'un ordusuna Joab komuta etmektedir. Kalenin karşısında tam kamp atılmışken ortaya çıkan olaylar her şeyi değiştirecek ve geliştirecektir. En iyi dini filmler listemin son filmini de isminden bile tahmin etmek bende çok kolay olsa gerek. Mutlaka izlemelisiniz.

dini ve islami film önerileri

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder