20 Farklı En İyi Bilim Kurgu Filmleri 2020

  Hiç yorum yok

 Bilinmeyen bilim kurgu filmleri ve en iyi bilim kurgu filmleri 2020 listemin en çok beğenilen bilim kurgu filmleri için geliştirilmiş çok güzel bir listeyi sizlerle paylaşacağım. Birbirinden özel 20 farklı bilim kurgu film önerisi sizlerle bu yazımda yer alacak. Netflix bilim kurgu filmleri de yer alacak olan bu listeye başka hiçbir yerde rastlayamaz ve öğrenemezsiniz. Fantastik bilim kurgu filmleri için oluşturulmuş bu özel listede yer alan birbirinden farklı 20 farklı en iyi bilim kurgu filmleri listemize artık başlayabiliriz. Ayrıca bu listede en iyi bilim kurgu filmleri 2019 listesi de paylaşılmıştır. Listenin devamı için lütfen yorum atmayı unutmayınız. Başka önerdiğim bir liste olan cinsellik ağırlıklı Netflix filmleri listesi de senin dikkatini çekebilir. Daha farklı diziler arıyorsanız.  Yerli komedi film önerileri yaptığım bir liste de dikkatini çekebilir.

The İnvisible İncelemesi - 2020

The İnvisible konusuyla ilgili neler var


Büyük ve korkunç bir aşkın acı gerçeklerinden psikolojisi bozulmuş bir kadının yaşantısını gözler önüne seren bu filmde konu en güzel şöyle özetlenebilir. Adrian ve Cecilia birbirlerine aşık mı yoksa birbirlerine düşman mı olduğu belli olmayan bir çifttir. Bir gün Cecilia'nın canına tak eder ve Adrian'dan korkarak da olsa kaçmayı başarır. Ardından Adrian'ın ölüm haberi geldiğinde rahatlaması gereken Cecilia bir türlü buna inanamaz. Adrian'dan kalan çok büyük bir miras Cecilia'yı beklerken o kendisini kardeşinin evine hapseder. Asla Adrian'ın öldüğüne ikna olmayı başaramaz. Bir süre sonra evde istenmeyen olaylar yaşanır ve Cecilia'nın bambaşka bir yüzü ortaya çıkar.

İnception Konusu - 2010

İnception konusu nedir


Bu film en iyi bilim kurgu filmleri 2020 listesi de olsa her listeye balıklama dalabilecek kalitede bir filmdir. Zamanın gerçekçiliğinden ve kurgusundan esinlenerek bir rüyanın bize neler yaptırabileceğini kanıtlayan bir yapımdır. Elbette kurgu amacıyla çekilmiştir. Henüz izlememiş olanlar çok şey kaybediyor. Bana kalırsa ilk başlamanız gereken yapım net İnception olmalıdır. Gerek oyuncu kadrosu gerek konusuyla sizleri tatmin edecek ve diğer bilim kurgu yapımlarına daha farklı bir bakış açısı geliştireceksiniz. Fantastik bilim kurgu filmleri isteğe bağlı olacağı için kendimin en beğenerek izlediği bir filmi de paylaşmak istedim.

X-men: The New Mutants Konusu - Film İncelemesi - 2020

X-men: The New Mutants  konusu nedir

Marvel yapımı bilim kurgu filmlerinden birisidir. Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Henry Zaga, Blu Hunt ve Charlie Heaton isimlerinin 5 genç mutantı canlandırdıkları bu yapımda ardı arkası kesilmeyen çok ilginç olaylar yer alıyor. Fazla spoiler veremeyeceğim X-men serisi spoiler kaldırmaz. Oturulur efendi gibi izlenir. Dolayısıyla tüm eller artık gitmesi gereken yere gitsin ve X-men: The New Mutants için çekirdek, cips ve her şey hazır olsun. Film başlıyor...

Dune Konusu - En İyi Bilim Kurgu Filmleri 2020

Dune İNCELEME


Böyle filmlerin kölesiyim. Gerçekten genelde uzayda yaşanan absürt hikayeler biraz daha çok heyecan uyandırıyor. Dune ailesinin yönettiği çöl gezegeni olarak bilinen Arrakis'in birçok rakibiyle birlikte yaşadığı heyecanlı serüveni konu ediniyor. Filmin konusu genel itibariyle ailesinin Arrakis'i yönetmesinden dolayı Paul'u birbirinden farklı bekleyen maceraları ele alıyor. Paul seçiminin bu kadar muazzam olması ise bizlere harbiden böyle kral oynanmaz dedirtecek cinsten.

Chaos Walking Konusu - En İyi Bilim Kurgu Filmleri Listesi - 2019

Chaos Walking en iyi bilim kurgu filmleri 2019 listesi


2019'un bomba yapımlarından birisi de Chaos Walking oldu. Yeni bir dünyanın varoluşundan sonra dünya geneline yayılan bir virüsün insanlık üzerinde yarattığı kaosa bizzat şahit olacaksınız. Günümüzle kıyaslamaya kalkmayın. Günümüzde kontrol altına kısmen alınabilen Covid-19 gibi bir virüsten bahsetmiyorum. Filmi izleyin ve sadece şaşırmaya devam edin. İşte izleyenleri çok etkileyecek bir film tavsiyesi daha geliyor. 

Derin Sular Konusu - Film İncelemesi -2020

Derin Sular filminin konusu

Derin Sular, en iyi bilim kurgu filmleri 2020 listelerinin baş şöhreti olma yolunda ilerliyor. Daha gerçekçi karelerin vurgulandığı bu yapımda konu şöyle şekilleniyor. Yaşanan bir deprem sonrası su altında kalan bir mürettebatın nasıl hayata tutunmaya çalıştıkları gözler önüne seriliyor. Yaşanan gerginlik dolu anları daha çok Derin Sular filminde farklı bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. O an kendinizi oraya koymaya kalktığınızda gerçekten panikleten bir yapım olmuş. Bilinmeyen bilim kurgu filmleri arasında yer aldığı için birçok kişi izlesin diye tavsiye ediyorum. Ayrıca muhteşem derecede en iyi gerilim filmleri arasına girecek bir yapım olmuş.

The İnvasion - 2020 

The İnvasion incelemesi


Yulya isimli genç bir kadının katıldığı bir iş tecrübesinde başına gelenler onu bambaşka birisi yapacaktır. Bir canavar haline dönüşen Yulya; katıldığı bir denek işinde başına yanlış şeyler gelir. Ardından dünyanın istilaya uğramasından dolayı Yulya dünyanın kurtarıcısı olmak adına çeşitli adımlar atmaya başlar. İlginç ve çok gergin sahnelere sahip olan filmde sizleri çok ilginç sahneler bekliyor.

Archive - 2020 

Archive film inceleme ve konusu



George Almore isimli bir kişinin çalışmasını sürdürdüğü "yapay zeka" projesini farklı yollara getirmeyi başararak bir prototip elde etmiştir. Elde ettiği prototipi yapma amacı ölen karısını geri kazanmak ve onunla tekrar birlikte yaşayabilmektir. Ancak işler tam olarak umduğu gibi gitmeyen George'u birbirinden farklı olaylar silsilesi bekler. 2020 en iyi bilim kurgu filmleri içerisinde sağlam bir senaryoya sahip süper bir yapım daha sizleri bekliyor.

The Six Billion Dollar Man

The Six Billion Dollar Man konusu

1970'li yılların ünlü bir yabancı dizisini artık sonunda beyaz perdede izleyebileceğiz. The Six Billion Dollar Man filmi henüz vizyon tarihi konusunda bir netlik olmasa da 2020 yılında gösterime gireceği kesinleşti. Dolayısıyla en iyi bilim kurgu filmleri 2020 listeme yine de bu filmi de almak istedim. İzlediğimde mutlaka bunun hakkında da şahsi yorumumu sosyal medya hesabım üzerinden yani Twitter'dan paylaşacağım. 

Bill & Ted Face The Music

Bill & Ted Face The Music filminin konusu


Rock müziğin isyankar ve asi tutumunun yanı sıra bu filmde daha farklı bir yöntem belirlenmiş. İsyan etmenin ve asi tutumun gelecek üzerinde etkisine vurgu yapmak isteyen senarist konuyu şöyle belirlemiş. Bill ve Ted adında iki genç yıllardan beri birlikte müzik yapmaktadırlar. Birbirlerine olan bağlılığı ile yapacakları müzik dünyayı kurtarmak adına çok önemli bir rol oynamaktadır. Müziğin bilim kurgu filmine dönüştüğü ilklerden birine şahit olacaksınız. En iyi bilim kurgu filmleri 2020 yılının bombası diyebileceğimiz inanılmaz yaratıcı bir film oldu. 

Angels Fallen - 2020 

Angels Fallen incelemesi

2020 yılına bomba gibi düşen bir diğer filmde muhteşem senaryosuyla Angels Fallen oldu. Bir şeylerin geç fark edilmesi her şeyin elimizden uçup gitmesine neden olabiliyor. Karısının ölümünden sonra ekibiyle küsen Gabriel bir süre geçtikten sonra intikam ateşiyle dolar. Yakın arkadaşı eski ekibinin bir üyesi olan Michael tarafından kabul görülür. Ardından Michael'ın çok kötü bir sırrını öğrenen Gabriel dostunu ve düşmanını tanıyamaz hale gelir. Daha fazla spoiler vermeden filme odaklanmanız gerektiğini düşünüyorum. 

Boss Level - 2020

Boss level film incelemesi

Emekli bir subayın yaşamını ve ölümünü konu edinen bir filmi tekrarlayan düşünce tarzlarıyla tekrar izleyeceksiniz. Ray, ölümünden sonra tekrar tekrar aynı yaşamı yaşamaktadır. En iyi aksiyon filmleri arasında da sayılabilecek olan bu yapım aslında izleyenleri çok etkileyen birçok unsura sahip olacak. 

2019 En İyi Bilim Kurgu Filmleri

2019 yılında bomba gibi düşen en iyi bilim kurgu filmleri 2020 listesinden sonra geçmiş yıllara yönelik bazı filmleri de sizlerle paylaşmak istedim. 

Alita: Savaş Meleği - 2019


Alita film incelemesi


Kendisini kaybetmiş bir şekilde gelecekte gözlerini hayata tekrar açan Alita tüm yaşananlardan bir haber uyanır. Ardından kendisine büyük yardımları dokunacak olan Ido ile tanışır. Kendi geçmişinden korunması gerektiğini düşünen Ido çeşitli yollar sayesinde Alita'yı hayatta tutmaya kararlıdır. Ait olmadığı bir dünyada yaşamak zorunda kalan Ido ve Alita'nın yer aldığı bu yapım 2019 en iyi bilim kurgu filmleri listesinde yer alan ilk film olarak karşınıza çıkıyor.


I Am Mother - 2019

I Am Mother film inceleme


Büyük bir dünya krizinin sonrasında dünyada yaşayan insan ırkının sonu gelmiştir. Ancak insanlık yok olmadan önce geliştirdiği bir projeyi hayata geçirmeyi başarmıştır. Anne ismiyle bilinen bir yapay robot küçük bir kızı yetiştirmekle yükümlüdür. Tekrardan yaşamın renklenmesi için hedeflenen bu robotu ve küçük kızı birbirinden ilginç olaylar bekler. Not olarak bu film bilinmeyen bilim kurgu filmleri içerisinde olduğu için bilerek eklenmiştir. Bana kalırsa en iyi Netflix bilim kurgu filmleri arasında net ilk üçte yer alır.

Rim Of The World - 2019

Rim Of The World filmiyle alakalı inceleme


Netflix bilim kurgu filmleri içerisinden bir efsaneyi de hatırlatmak isterim. Dünyanın yok olma tehlikesine karşı bir yaz kampında eğlenmeyi hedefleyen küçük bir arkadaş grubunun başından geçen hikaye konu ediniliyor. Küçük bir grup ve gerçekten yaşları küçük bu gençler çıktıkları bu macerada dünyayı kurtarmayı hedefliyorlar. En iyi bilim kurgu filmleri 2020 listesinden sonra biraz geçmişe yönelik paylaşımlar umarım kimseyi rahatsız etmez.

The Platform - 2019 

The Platform filminin konusu


Kendisini suçlu hisseden, gerçekten suçlu olan ve farklı sebeplere sahip olup kendisi bu hapishaneye girmek isteyen birçok kişinin bir hapishaneye girdiğini hayal edin. Bu filmde tam olarak bu yaşanıyor. Yemeğin öneminin anlaşılması adına gösterilen birbirinden iğrenç olaylar bu filmde oldukça normal karşılanıyor. Çok sayıda kata sahip olan bir hapishanede yemekler ilk kattan itibaren çıkmaya başlıyor. Kimsenin paylaşımcı olmak istememesi yemeklerin son katlara ulaşamayıp ölümlere sebep olmasını konu ediniyor. En iyi bilim kurgu filmleri 2020 yılında bile en çok izlenen Netflix bilim kurgu filmleri arasında hala liderliğini sürdürüyor. 

Code 8 - 2019 

code 8 film incelemesi


2016 yılında yapılmış olan bir kısa metrajlı filmdir. Ancak aşırı beğeni toplamasından dolayı uzun metraj haline döndürülmüş bir yapımdır. Annesinin hasta düşmesi ve acil paraya ihtiyacı olan bir adam yanlış bir yola sapar. Bu adamın çok özel güçleri bulunduğu için suç örgütleri tarafından bu adam eleman olarak işe alınır. Yaptığı işler karşısında annesini kurtarmayı hedeflerken başına gelmeyen kalmaz. En iyi bilim kurgu filmleri listesi için biçilmiş bir kaftan olarak gördüğüm bir yapımdır.

Örümcek Adam: Evden Uzakta 

Örümcek Adam: Evden Uzakta


Gittiği bir okul gezisinde klasik başlangıcıyla ünlü bir yapım oldu. Direk konuya atladım ama yapacak bir şey yok. Film yine klişe bir şekilde ilerledi. Daha yaratıcı olunması gerekiyordu. Ancak yeni Peter Parker gerçekten sağlam oldu. Jon Watts'ın yönettiği filmde gizemli bir yolculuğa çıkan örümcek adamı çok zor olaylar bekliyor.

Godzilla 2: Canavarlar Kralı - 2019

Godzilla 2: Canavarlar Kralı bilim kurgu canavarı film..


Ezeli rakipleriyle yaşadığı savaştan insanlığın sonunu hazırlayan Godzilla büyük bir savaşa girer. Mothra, Rodan ve en büyük düşmanı üç başlı Kral Ghidorah ile yan yana yer alır. Ardından yükselişe geçen antik güçler dünyayı bir bilinmezliğe sürükler. Bu filmi fazla anlatmayı doğru bulmuyorum. En iyi bilim kurgu filmleri 2019 listesinin net en manyak ve dehşet saçan filmidir. 

The Wandering Earth - 2019 

En iyi bilim kurgu filmleri 2019 yılının harikalarından...


Dünyanın bir çarpışma sonrası yok olma tehlikesi altına girmesi (Jupiter ile çarpışması bekleniyor) insanları bambaşka bir yıldız arama yoluna iter. Gezegenimizin yok olma tehlikesi karşısında birkaç kahramanın dünyayı kurtarması beklenmektedir. 2019 yılının en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan bu yapım mutlaka izleyenleri kendisine hayran bırakacaktır. Ayrıca Netflix yapımı filmler arasında yer alır. En iyi yabancı filmler listelerine de balıklama dalabilecek nadir yapımlardan birisidir. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder