Gerçekten Güleceğiniz Yerli Komedi Film Önerileri

  Hiç yorum yok
Klişe Türk filmlerinin bile yer alacağı bu listede esas amacım daha çok klişeler ile klişe olmayan filmleri birbirinden ayırt ettirebilmek. Yerli komedi film önerileri arasında zaten hep dikkatimi çeken bazı hususlar oluyordu. Bende bari bu konuda biraz birlikte saydıralım sizinle diye bu yazıyı ele aldım. Yerli komedi film önerileri yaparken izlediğim filmler genelde hep aynı ilerliyor. Trakya ve Karadeniz yöresi bile kendilerini sürekli gülünecek bir şey konuşuyorlarmış gibi hissediyorlar. Arkadaş öncelikle kabul edin bizde rahatlayalım. Komedi filmleri yaparken çok kasıyorsunuz. Gülmek için ya küfür kullanıyor ya da yöresel komediyi ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorsunuz. Buna artık bir dur diyelim. Başka tarzda izleyebileceğiniz filmler için tıklayın. Ancak yerli filmler pek bana hitap etmedi yabancı dizi önerileri görmek istiyorum diyorsanız. O konuya ait başka yazılarımızı da incelemeyi unutmayınız. Hazırlamış olduğum cinsellik ağırlıklı Netflix filmleri de sizin için ilgi çekici olabilir.

1. Vizontele 


Vizontele - Türk Komedi Film Önerileri

Diğer komedi türlerinden bence çok uzak. Filmin final sahnesi bile diğer filmlerden olan farkını gösteriyor. Biraz zorlama bir final yapılmış olsa bile Vizontele filmi yerli komedi Türk filmleri içerisinde büyük bir imza atmayı başarabilmiş nadir yapımlardan. Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden çıkan bu yapım mutlaka izlenmesi gereken komedi filmleri listesinde ilk sırada yer almayı hak ettiği için ilk olarak bununla başladım. Deli Emin karakterine can veren Yılmaz Erdoğan bu filmde Cem Yılmaz'ın katkısıyla cidden Türk sinema tarihine katkı sağlayacak bir eser bırakmayı başardı. Filmin konusu itibariyle çekildiği 80'ler dönemlerinde yaşanan içler acısı olaylar halkı ve Deli Emin'in sevdiği kadını derinden etkiliyor. Daha fazla spoiler vermeden filmi izlemenizi tavsiye ettiğimi belirtmek isterim.

2. Gora 

Gora - En İyi Komedi Filmleri

Yılmaz Erdoğan'la başladık. Komedinin esas adamını söylemeden geçmekte olmaz. Cem Yılmaz'ın kaleminden çıkan Gora filmi yerli komedi film önerileri yapılan herhangi bir listede olmama şansı olmayan bir yapımdır. Gora filminde Cem Yılmaz bir uzaylı ekibi tarafından Gora isimli bir gemiye kaçırılır. Henüz olayın ciddiyetini anlayamayan Cem Yılmaz bir süre sonra uzayda olduğuna ikna olur. Ancak hiç beklenmeyen olaylar sonucunda büyük oyuncu gemide aşık olur. En önemli olay ise Türk sinemasının bu kadar ilgi gören ilk bilim kurgu tarzı yapımlarından birisi olmasıdır. Filmin devam filmlerinde Arog ve Arif v 216 filmi çekilmiştir. Filmin devam filmleri Gora filminin eline su dökemese bile piyasadaki bütün klişelerden iyi olduğu gerçeği asla değişmeyecektir. En iyi komedi filmleri arasına kimi sokarsanız diye sorsanız. Bu filmin eksik olacağı hiçbir liste görmüyorum.

3. Organize İşler Bunlar Haydi Bakalım

Organize İşler - Saygıyla Anıyoruz...


Adamlar çok film yaptıkları için kesemiyorum bir türlü. Yine Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'ın harika oyunculuklarıyla can bulmuş inanılmaz bir yapım. İkinci filminin çıkmasıyla gündeme gelen ve yerli komedi film önerileri arasında bir numaraya tekrar yükselen o unutulmaz film. Entrikayı yalnızca aşk meşk işlerinde değil. Hırsızlık yaparken bile kullanan bir çeteyi düşünün. Bu çete sayesinde yolunu bulmaya çalışan Yılmaz Erdoğan'ı hiç beklenmedik bir gün beklemektedir. Bir gün polisten kaçarken ansızın evine daldığı bir yabancıyı intiharın eşiğinden kurtarır. Bu durumun kendisini çok etkilemesiyle kendisiyle çalışması için onu ikna eder. İntiharın eşiğinden kurtulan ve filme büyük katkısı bulunan Tolga Çevik'in oyunculuğu asla es geçilemez. Film bu noktadan itibaren tamamıyla spoiler içerir. Açın izleyin her şeyi de benden beklemeyin.

4. Hükumet Kadın 

Hükümet Kadın - film 2012 - Beyazperde.com
Hükumet Kadın - Gülmekten Öleceğiniz Komedi Filmleri

Sinemanın güzellikleri bitmek bilmiyor. Bir yöre filmine can veren ama bizi klişelere boğmayan Demet Akbağ tarafından baş rolün üstlenildiği Hükumet Kadın filmini mutlaka izlemeniz gereken filmler arasına almalısınız. Yerli komedi film önerileri yaptığım yazımda Demet Akbağ'a olan hayranlığımdan bahsetmeden geçemeyeceğim. Kadın tam olarak harikalar yaratabilen oyunculuk dendiğinde kendisine saygı duymayan tek bir oyuncunun bile olmadığı gerçek bir sanatçıdır.

Hükumet Kadın filminde Xate rolüne bürünen ve Faruk karakterine can veren Sermiyan Midyat'ın inanılmaz çekişmeleri sizi kahkalara boğacak. Yerli komedi film önerileri listelerinde bu film yer almıyorsa gözünü seveyim çıkın o siteden. Ciddiyim bu konuda Hükumet Kadın net bu döneme kadar çekilmiş bütün şive komedilerine en güzel tepkidir. Yöresel olmasına rağmen komedi unsurlarının tamamı evrensel olarak işlenmiştir. En iyi komedi filmleri arasında göstermenin yanı sıra aslında dönemin karmaşıklığını da gösterdiği için bu filmin bir dram filmi bile olduğunu söylemek mümkündür.

5. Yol Arkadaşım

Yol Arkadaşım - Yerli Komedi Film Önerileri

İbrahim Büyükak, son zamanların ünlü senaristlerinden birisidir. Yaptığı filmlerde yakın arkadaşı olan Oğuzhan Koç'la rol alması ise filmleri için büyük bir reklam olanağı oluşturuyor. Elbette yalnızca reklam amaçlı değil. Adamlar cidden vakit geçirmekten keyif alıyorlar. İzlerken yapmacık olmayışları bile arkadaşlık konusunda ne kadar yakın olduklarını gösteriyor. Yol Arkadaşım filminin devam filmi çekildi. Yol Arkadaşım isimli bir uygulama ile tanışan iki baş rol oyuncusu bir yolculuk esnasında başlarını bir türlü dertten kurtaramıyorlar. Olaylar silsilesi bir türlü bitmeyince artık yakın arkadaş olup kendilerini yeni maceralara atıyorlar. Yerli komedi film tavsiyeleriçerisinde yeni çıkanlar arasında en çok beğendiğim filmlerden birisi bu oldu.

6. Kardeşim Benim 

Kardeşim Benim.. 2016 (6,1) | Komedi filmleri, Film, Romantik filmler
Kardeşim Benim - Komik Yerli Filmler

Bir diğer yapımda yakışıklı oyuncu Burak Özçivit tarafından geliyor. Murat Boz'la birlikte rol aldığı bu yapımda. İki küs kardeşin babalarının ölümü üzerine tekrar yakınlaşmalarını görebiliyoruz. Babalarının ölmesiyle birlikte bıraktığı vasiyete göre iki kardeşin birbirlerini sürekli korumasını isteyen babalarının son isteğine bakın bakalım ünlü oyuncularımız neler diyor. Son bir istekte bulunan babası bunu farklı bir yolla çocuklarından istiyor. Bir düğüne birlikte sahne almaları için gönderen babaları çocuklarının barışmasını istiyor. Bakalım acaba kardeşler barışacaklar mı?

7. Düğün Dernek Serisi

Düğün Dernek - Komik Yerli Filmler

Günümüz Zeki ve Metin'i olarak bilinen ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oyunculuklarıyla taçlanan bir yapımdır. Oyuncu kadrosu itibariyle Türkiye'nin en gözde oyuncularının yer aldığı bu film izleyenleri kahkaha tufanına sokuyor. Yerli komedi film önerileri listesinde ilk sıralarda yer alan bu film yeni kuşak arasında yer alıyor. Daha çok yöresellikten uzaklaşmış sahneler ile karşımıza çıkıyor. Filmde Ahmet Kural'ın oynadığı tüpçü Fikret filmin absürt bir karakterini canlandırıyor. Yerli komedi film önerileri yaptığım bu yazımda bu ikiliye yer vermezsem içim rahat etmezdi.

8. Kolpaçino 

Kolpaçino - Yerli Komedi Film Önerileri
En iyi komedi filmleri arasına dizideki muazzam repliklerle aklımıza kazınan Kolpaçino mükemmel bir seridir. Bitirdin beni Tayfun demesiyle bile kahkahalara boğan Şafak Sezer bu filmde yine yapacağını yapıyor. Zengin bir iş adamının oğlu olan Şafak Sezer ve 6 arkadaşını inanılmaz bir macera bekliyor. Ailesinin tatile gitmesiyle bu arkadaşlarıyla birlikte biraz para kazanmak isteyen Şafak Sezer'in ustalığı bu eseriyle gösterilmiş oldu. Harbiden oyuncuların ustalık eserleri vardır dedikleri şey bu olsa gerek. Yerli komedi film tavsiyeleri arasında en iyi komedi filmleri dalında Oscar'a aday olsa sırıtmayacak bu yapımı tekrar tekrar izlemişimdir.

9. Çakallarla Dans 


Çakallarla Dans - Gülmekten Öleceğiniz Komedi Filmleri

Unutulmaz komedi filmlerinden birisi olan Çakallarla Dans filminde bir arkadaş grubunun en fazla başına ne gelebilir ki diye insanı bir düşündürten filmlerden birisidir. Ancak usta oyuncularıyla gerek İlker Ayrık veya nam-ı değer Mesut komiser olsun. Herkes bu filmde coşturuyor. Bu arada Şevket Çoruh olduğunu biliyorum. Bakması zor gelmiş diye dalga geçmeyin. Çakallarla Dans serisinde 4 filminde inanılmaz maceralara ev sahipliği yaptığını belirtmek isterim.

10. Propaganda

Kemal Sunal'ın ailesinden Sinan Çetin'e dava
Propaganda - Yerli Komedi Film Önerileri

Gümrük muhafızı Mehdi ve artık eski arkadaşı olan Rahmi'nin çekişmesini konu edinen bir yapıma daha merhaba diyelim. Kemal Sunal ve Metin Akpınar'ın can verdikleri filmde bu ikilinin komedi alanını temsil ettiğini söylememe gerek yok. İki eski arkadaşın yaşadıkları bölgenin tellerle ikiye bölünmesi sonucu şartların tamamen değişmesiyle birlikte dostluklarını kaybetmeleri gözler önüne seriliyor. Ancak onların kaybettikleri dostlukları çocuklarının Filiz ve Adem'in aşkına engel olamıyor. Yerli komedi film önerileri listemin aslında en duygusal filmi bu olabilir. Ancak Kemal Sunal ve Metin Akpınar'ın varlıkları bile neden güldüğümüzü tekrar bize hatırlatıyor. Yerli komedi film tavsiyesi yaptığım bu yazımı umarım beğenmişsindir. Yorumların çok önemli lütfen yorum yapmayı unutma.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder