Tarihin En İyi Yabancı Diziler Sıralaması 2020

  Hiç yorum yok

Okurlarımızın ve Ekşi Sözlük gibi forum türevi sözlüklerden edindiğim araştırmaların sonucunu sizlere kısaca belirtmek isterim. En iyi yabancı diziler sıralaması listesinde yer alan liste çoğu forumlara bakılarak listeye dahil edilmiştir. En iyi yabancı diziler sıralaması listesi için listemizdeki bütün filmler kendi görüşüm ve çeşitli sözlüklerden elde edilen yorumlara göre düzenlenmiştir. Yabancı dizi tavsiyeleri yaptığımız bu özgün listeyi sizlerle paylaşmak isterim. Umarım yapmış olduğum yabancı dizi tavsiyeleri işinize yarar. Ölmeden Netflix'de izlemeniz gereken diziler listemi de sizlere ayrıca başka bir yazımda sundum. Göz atarak dizi seçimlerinizde daha farklı arayışlara girebilirsiniz. Dileyenler yabancı tarihi diziler sıralaması başlığı altında hazırlamış oldum. Tarih kokan dizi arşivime de göz atabilir.

Sevgili okurum... Mutlaka merak ettiğiniz farklı listeler olabilir. Dolayısıyla sizler için önerdiğim birkaç listemi size burada ek olarak paylaşmak istiyorum:

4. Aksiyon dolu film önerileri

En iyi yabancı diziler sıralaması çokça adından söz ettirdiği için yorumlardan alınması daha ilgi çekici olacağı kanaatindeyim. Harika dizi tavsiyeleri ile sizlere büyük tavsiyelerimizi detaylı incelemek için yabancı dizi önerileri listemizi baştan sona okumanızı tavsiye ederim.

1. Daredevil - En İyi Yabancı Diziler İMBD Puanına Göre 


İzlerken epey bir keyif aldığım dizi olduğu için ve takipçileri tarafından büyük bir ilgiyle bahsedildiği için ilk sıraya uygun gördüm. Hobi olarak takip ettiğim Ekşi Sözlük entrylerinde gördüğüm kadarıyla sözlükçülerin en sevdiği yabancı dizi listesi olarak adlandırılması epey bir dikkatimi çekti. Gelen yorumlarda olumlu olunca sizlere bunu iletmek istedim.

Daredevil, konusu itibariyle bir bilim kurgu üzerine oluşturulmuş Marvel karakteri olarak kör bir adamın kısacası süper kahramanlık fasa fisosunu anlatıyor. Şaka bir yana gerçekten başarılı bir yabancı dizi olduğu için paylaştım. Karakter normalde bir avukat gibi basit bir yaşam sürerken gerçek suçla nasıl baş ettiğini izleyebilirsiniz. En iyi yabancı Netflix dizileri listemde yer vermiş olduğum bu yapımı izlerken heyecandan yerinizde duramayacaksınız.

En iyi yabancı diziler listesi için tıkla


2. Sex Education - En İyi Yabancı Diziler Listesine Yeni Diziler Eklenmeli


Son zamanlarda özellikle Netflix yapımı dizilerin çok dikkat çekmesiyle birlikte dizinin adı itibariyle mi bilemem ama Sex Education dizisi epey bir dikkatimi çekti. Yaptığım araştırmalar sonucunda diziyi izledim. En iyi yabancı diziler sıralaması  listesine yazdığım için bazı kişiler şaşırabilir.

Ancak amacım şuydu: İnsanların bilinçlenmesine neden olan bir gencin yaşamı olarak diziye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Küçümsemeyin çok ilginç gerçekten.

Sex Education, gerçekten yabancı dizi izliyorum çok entelim havalarında takılan çoğu kişinin tatmin olabileceği bir dizidir. Dizi, annesi ve babası ayrı olan bir gencin annesinin mesleği sayesinde (annesi bir evlilik terapisti ve seks uzmanı) büyük bilgilere hakim bir hikayesini oluşturuyor. En iyi yabancı diziler sıralaması arasında sayılabileceğini düşündüğüm bu dizi daha yeni sezonunu yayınlamadı. Ancak bir göz atmaktan zarar gelmeyecektir. Ayrıca Netflix'de ölmeden önce izlemeniz gereken diziler adı altında yazdığım başka bir yazımda ilginizi çekebilir.



yabancı dizi tavsiyeleri

3.  House - The Doktorlar :) - Artık Hekimoğlu Diyebiliriz


House, bir hastahanede yaşanan dramatik ve komik olayların bir araya gelmiş olduğu çok garip bir dizi. Gerçekten insanı ekranları başına kitlemeyi başaran bu dizi aslında bir zamanlar ülkemizde demo olarak gösterime girdi. Doktorlar... Bütün sezonlarının Ramazan ayı boyunca yayınlandığı dizinin aksine bu dizi biraz daha farklı işleniyor. En iyi yabancı diziler sıralaması listelerinin her birinde rastladığım bu diziyi ne yazık ki Kutsi ve Ela aşkı olmadığı için izlemiyorum... :)

en iyi yabancı doktor dizileri


4. Lucifer


Tanrının oğlu olduğunu söyleyen bir delinin yer yüzünde kendisinin şeytan olduğunu iddia etmesiyle ve gerçekten öyle olmasıyla başlıyan bir dizidir. Saçma bir giriş oldu... Ancak Lucifer son zamanların şu an en iyi yabancı diziler sıralaması arasında fazla dikkat çektiğini düşünüyorum.

Ancak son sezon finalinde diziyi Netflix'e sattıkları için midir? Bilinmez ama gerçekten çok kötü bir sezon finali yapıldı. Polisiye yabancı diziler arasında sayılan bu dizi aslında bir nevi absürt komedi olarak da görülse bence hakkıdır. Yalnız Netflix'in aldığı dönemde dizinin büyük bir ilerleme kaydettiğini 2020 yılı itibariyle herkes hissetti. Muhteşem bir ilk kısım izlediğimiz bu diziyi mutlaka takibe alın. Bana kalırsa yıllar sonra unutulmaz yabancı diziler sıralaması diye başlıklar altında yeni nesiller bu diziyi görecekler.

en iyi mitoloji dizileri nelerdir



5. Hakan:Muhafız - İlk Türk Netflix Dizisi


Belki de bu listeye aldığım için çoğu kişi garipseyecek ama gerçekten Türkiye'deki dizi sektörüne bir darbe olduğunu düşündüğüm dizidir. İlk Türk Netflix dizisi olarak bilinen Hakan:Muhafız Çağatay Ulusoy'un başarılı oyunculuğu ile birlikte Türkiye'de de 45 dakikalık dizi yapılabileceğini bizlere göstermiş oldu.

Film konusu itibariyle eski çağlardan beri gelen bir geleneği barındırıyor. Babadan oğla geçen bir durumu özetleyen bu dizinin ikinci sezonu merakla beklenmeye devam ediliyor. Spoiler vermemek için anlatamadım...
ilk türk netflix dizisi nedir



6. Arrow 


Tam bir klasik yabancı dizi serilerinden birisi olan Arrow, başarılı ve zengin biri olan Oliver Queen'in kaybolması ve tekrar ortaya çıkışıyla birlikte nasıl birine dönüştüğünü özetleyen bir yapımdır. Cidden keyif alarak bir dizi izlemek istiyorsanız. Heyecanı yaşayabileceğiniz yabancı diziler listenize bu diziyi de alın derim.

Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler sıralaması arasında sayılan bu dizi günümüzde hala popülaritesini korumaya devam ediyor. Kimse gücenmesin bozdu etti diye lakırtılara ama kolay bir senaryosu olmamasına rağmen çok başarılı bir dizidir kendisi. Bana kalırsa senaryosu en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alıyor.

Arrow - en iyi bilim kurgu dizileri


7. Blue Mountain State


Keşke bizim okulda böyle olsaydı diyebileceğiniz bir başka dizi tavsiyem!!! Kesin izleyin şüphe bile etmeyin. Not: Aile yanında açarsan ölürsün... Tam bir gençlik dizisi olan ve özenilen hayatların yaşandığı yabancı diziler arasında Blue Mountain State ilk sırayı taşıyor. Yabancı dizi önerileri denildiğinde kimsenin belirtmemiş olduğu bu dizi tam olarak seksistliği ile ön plana çıkıyor. Ancak konu sarmıyor diyen net yalan söylüyordur. Bana kalırsa mutlaka izlemelisiniz.

Üniversite hayatını ve Amerikan futbolundan bağladığı noktalar ile dikkat çeken dizi 3. sezonda Amerika bile kaldıramadığı için yayından kaldırıldı. :)

cinsellik içeren diziler



8. Narcos 


Anlatmama gerek var mı bilmiyorum ama  Pablo Escobar'ın hayatından özenilerek yapılan bu dizi de çok ilginç günleri yaşayabileceğiniz bir atmosfer var.

Dünya genelince en iyi yabancı diziler imbd puanlarına göre büyük bir rekor elinde tutan Narcos kitlesi bakımından çok sevilen diziler arasında sayılıyor.

Tahminime göre bu diziyi sizlerde en iyi yabancı diziler listenize kesinlikle dahil edersiniz. Adeta şiir gibi dizi valla.


en iyi Netflix dizileri


9. Preacher - Bende Aziz Olsam İyidi


Azizlerin ruhuna... Diye Allah'a emanet çekilmiş tam bir şirk dizisi... Preacher, cehennemden ve cennetten kaçan çok önemli bir silahın dünyada neler yapabileceğine dair bir dizidir. En iyi yabancı diziler sıralaması falan dinlemem diyorsanız. Bu diziyi izleyin harbi müptelası olacaksınız.

Preacher gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler sıralaması listelerinde son zamanlarda yavaş yavaş yerini almaya başladı. Ancak çok geniş bir kitleye hala ulaşamasa da izleyen en bi sevdiği yabancı diziler arasına çoktan girmeyi başardı bile. Bu yüzden şüphesiz sizlerin de denemesini tavsiye ederim.

en iyi yabancı diziler sıralaması için tıkla



10. Death Note - Anime Ama Deneyin Be


Harbi uzun zamandan beridir anime önerisi yapmıyordum. Death Note izlememiş olan bir animeci var mı bilemem ama yabancı dizilere çok düşkün biriysen kısaca oku:

Azrail'in elinden kaçan bir defter ile birlikte insanlığın eline düşmesiyle yaşanan bu tanrıcılık oyununun ne denli bir farklılığı olduğunu izlerken görebilirsiniz. Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler sıralaması listesinde olmasa da bence rahat en iyi animeler arasında yerini alabilir. Ki bir kişi bile itiraz etmeyecektir. Çünkü valla sağlam be...

en iyi yabancı dizi



11. Blindspot 




Şüpheli bir kadının meydanda bir anda ortaya çıkması ve çırılçıplak olmasıyla araştırmalara başlandığı ve büyük bir suçun aydınlatılmaya çalışıldığı bir dizidir. Blindspot, herkesin sevebileceği yabancı diziler arasında yerini alıyor. En iyi yabancı diziler sıralaması listelerine bir anda giren bu diziyi epey bir yorum aldığı için inceledim.

Ancak diziyi hiç izlememe rağmen hakkında gerçekten epey olumlu yorumlar yapıldığı için listeye dahil ettim. Peki, dizi izlerken tavsiye ettiğim herhangi bir site var mı gibi sorularda sizden sosyal medya üzerinden geldi. Ancak ne yazık ki herhangi bir reklam amacı taşımadığımız için bu konuda bir şey söylemem doğru olmayacaktır.

Ancak bilindiği üzere yabancı dizi izleme uygulamaları günümüzde sıkça kullanılmaya başlandı. Android ve İOS için özel geliştirmeler yapılmaya hala devam ediliyor.

yabancı dizi izlemek



12. Scream Queens 

Bir cinayet merkezi gibi oluşturulan üniversite de sezon sezon yeni kızların katılmasıyla farklı bir amaçlar taşınmaya başlanıyor. İşte bu amaçlar doğrultusunda işlenen cinayetler hem korku hem de komik anlar yaşatıyor. Mutlaka izlenmesi gereken yabancı dizileri incelerseniz. Bu dizinin çeşitli platformlarda örnek: onedio gibi yerlerde yayınlandığını görebilirsiniz.

Harika bir liste oluşturmak için Scream Queens'de oldukça farklı bir dizi olabilir. En iyi yabancı diziler sıralaması listelerinizde yer açın kraliçeler geliyor :)

en iyi dizi önerileri




13. Crazzy Ex Girlfriend


Rebecca'nın hırsı ve hayatı yaşama arzusu ile birlikte evinden ayrılmasıyla başlayan dizi de Rebecca hayatının aşkını aramaya başlıyor. Ancak ne derece başarılı olduğunu düşünebilirsiniz. Pek bilinmez...

Crazzy Ex Girlfriend konusu itibariyle çok basit gibi görünse de oldukça komik sahnelere ev sahipliği yapıyor. Komedi yabancı dizi tavsiyeleri için bir başka yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bu arada bana kalırsa kızın yaptığı bazı olaylar izlerken insana çok saçma gelebiliyor. Ancak komedi unsuru açısından oldukça ilgi çekici durduğu yerlerde oluyor. O yüzden çok ortada kaldığım bir dizi oldu.


komedi yabancı dizi tavsiyeleri için tıklayın



14. Limitless


Brian Fitch'in uyuşturucuyu ilk kez denemesiyle başlayan bir dizidir. Limitleri Zorla filmini tam olarak uyarlayamasalar da başarılı oyuncu sayesinde diziyi de sevmeyi başarıyorsunuz. İlk 3-4 bölüm biraz sıkıcı oluyor. Ancak arap atı gibi olan dizilerden olduğu için biraz geç açılıyor.


yabancı diziler




15. Hereos Reborn


Olağan üstü insanları bir araya getiren bu dizi de kişilerin nasıl bir değişim yaşadığına bizzat şahit olacaksınız. Üstelik sadece 13 bölümden meydana gelen bu dizi sizleri ekranları başına kitleyen yabancı diziler arasında sayılıyor.

Hereos Reborn, izleyebileceğiniz mini yabancı diziler arasında bulunduğu için bir günde hemen bitirebilirsiniz. İsterseniz ilk olarak bu seçenekten başlamayı tercih edebilirsiniz.

en iyi diziler




16. Fringe - Yabancı Dizi İzleme Çılgınlığı


Dünya çapında başlayan yabancı dizi izleme çılgınlığı Türkiye'de de etkilerini hissetirmeye başladı ki artık yabancılar Türkiye ile birlikte dizi çekmek istiyorlar. Neyse asıl konumuza geri dönelim. Ne diyorduk. Fringe... İşte Fringe de nasıl desem yine tam pir polisiye dizilerinden birisi. FBI tarafından dünyada gerçekleşen sıra dışı olayların araştırılmasının konu edinilmiştir. Gerçekten bütün listelerde en iyi yabancı diziler sıralaması arasına girmişken almamak asla doğru olmayacaktı. Bu yüzden diziye yer vermek istedim.

Özellikle başarılı ve büyük yapımlardan biri olan FOX tarafından yayınlandığı için bile sadece dizinin kalitesinden emin olabilirsiniz. Bir şans vermeyi deneyebilirsiniz.

en iyi yabancı diziler listesi nedir




17. Narcos:Mexico - Biyografik Yabancı Diziler


Pablo Escobar'ın 8. madde de belirttiğimiz dizisini izledikten sonra Narcos:Mexico dizisine Narcos'u bitirdikten hemen sonra başlayabilirsiniz. Escobar'ın ölümü üzerine oluşan yeni dünya da Meksika'daki kartelleri inceleyen bu dizi gerçekten de Narcos'u aratmıyor.

En bilindik yüzleriyle yabancı dizi tavsiyeleri için sürekli olarak güncellemelerden de haberdar olmak için sitemi takip edebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Mail olarak içerik güncellemeleri ve yenilikler tarafınıza mail ile iletilecektir.

film önerileri 2020 yılına özel...


18. My Name İs Earl


Yakın zamanda izlemeye başladığım bu dizi en iyi yabancı diziler sıralaması listesinde yerini almayı kesinlikle hak ediyor. Diğer dizilere nazaran komedi unsuru üzerine kurulu olan My Name İs Earl dizisinde; Earl'ün başına gelen bir kaza sonucu karma olarak bilinen bir düşünce yapısıyla tanışması ele alınıyor. Ölmeden önce izlenmesi gereken yabancı diziler arasına tam anlamıyla kafalama girebilecek bir dizidir. Yabancı komedi dizileri tavsiyesi vermek adına net bir şekilde bu diziyi komedi alanının en iyilerinden birine aday gösterebilirim.

Yaptığı bütün kötülükleri liste haline getiren Earl bu hatalarını telafi edene kadar karmanın onu rahat bırakmayacağını düşünüyor.

En komik yabancı diziler 2020


19. Friends - Yabancı Dizi Anketleri

Son zamanlarda sıkça sitelerde yapılan bazı anketler oldukça dikkatimi çekiyor. Yapılan bu anketler sonucunda oy sonuçlarını sizlerde görebiliyorsunuz. En iyi yabancı dizi anket çalışmalarında verdiğim oy sonucunda Friends dizisinin oldukça fazla bir oya sahip olduğunu gördüm.

Friends, bir arkadaş grubunun yaşam öyküsünü ele alan bir sitcom usulü bir yabancı dizidir. Diziyi izlediğim için hiç şüphesiz How İ Meet Your Mother izleyenlerin kesinlikle izlemesi gereken yabancı diziler arasında olduğunu düşünüyorum. En iyi yabancı dizi anket çalışmalarında bir başka karşıma çıkan dizi de How İ Meet Your Mother'dı.

Adından bu gibi listelerde sıkça söz ettirdiği için tekrar tekrar eklemeye gerek olmadığını düşünüyorum.
yabancı diziler listesi 2020 hayatına devam ediyor...



20. Breaking Bad - En İyi Yabancı Diziler Anket


Çok fazla klişe bir liste olmaya başladı. Ancak bu dizi her ne kadar klişe olursa olsun. İzlememek böyle bir diziyi gerçekten saçma olur. Kurduğum cümle kadar saçma olmasa da en iyi yabancı diziler sıralaması İMBD puanlarında bu dizinin hep en üst sıralarda yer almasıyla listemize girmeye hak kazandı.

en iyi yabancı dizi listesi
 yabancı dizi anket - Breking Bad

21. La Casa De Papel


Türk filmlerinin aksine bir Türk filmi vardı soygunla ilgili... Adeta bu filmin 100 level almış versiyonu diyebilirsiniz. La Case De Papel, İspanya'nın merkez bankasında nasıl bir soygun yaptıklarını anlatan ve gözler önüne süren bir dizidir. En iyi yabancı diziler İMBD puanıyla ve reyting sonuçları ile rekorlar kıran dizi Netflix tarafından gösterime sunuluyor. En iyi Netflix dizileri sıralaması için oluşturulan her listede bu dizi neden alıyor biliyor musunuz? İzledikten sonra neden olduğunu kolayca anlayacaksınız.

İspanyol yabancı dizi tavsiyeleri




Not: Lütfen listeye eklenmesini izlediğiniz dizileri yorum olarak bildiriniz. Ki bu sayede hem listeyi büyütelim. Hem de izleyecek yeni diziler keşfedelim.

22. Entourage


Harika bir dizi tavsiyem de budur. En iyi yabancı diziler alanında çoğu listeye alınmamasını sürekli eleştirdiğim bu diziyi severek 2 kere baştan sona bitirdim. Entourage belirli bir arkadaş grubunun ve öz kardeşlerin birlikte yaşamalarını konu ediniyor. Tek farkı ise bu grubun Hollywood yıldızının birisini içinde barındırması ile farklılık ortaya çıkıyor.

Yabancı dizi önerileri içerisinde yüzde yüz yer alması gereken bir dizidir. Yabancı dizi tavsiyeleri listesi içerisine hemen almayı unutmayınız.


cinsellik ağırlıklı diziler - Filmeskop



23. Modern Family 


Biraz garip bir aile yapısını işleyen bu dizi gerçekten Türk aile yapısına oldukça karşıt bir yapımdır. Normal bir aile olmayan bu aile de komik olayların peşi sıra kesilmiyor. Okuduğum yabancı dizi listelerinden birisinde denk geldiğim bu diziyi zamanında izlemiş olduğum aklıma geldi ve hemen kendi listeme de dahil ettim.

Bilinen çoğu komedi yabancı diziler listesi içerisinde yer aldığını da unutmuştum. Bu sayede Modern Family en iyi yabancı diziler listesine dahil edilmiş oldu.

Çok İlginç Yabancı Diziler
 

24. The Walking Death


Artık bahsetmeye gerek var mı bilmiyorum ama yine de birazda olsa diziden bahsetmek isterim. Rick Grimes isimli bir polisin vurulması ile hastahane de gözünü açtığında bambaşka bir dünyaya uyandığı bu dizi ölüler ve yaşayanlar arasında çıkan bir dünya savaşını konu alıyor desem yeridir. Ünlü yabancı diziler listelerini yerle bir eden bu dizi en yüksek imbd puanına sahip yabancı diziler arasında yer alıyor. Zombi, kurt adam, vampir ve bu tarz konuları sevenler için en iyi kurt adam dizi önerileri listemi açıkça belirtmek isterim. İsteyenler mutlaka izlenmesi gereken vampir dizi önerileri listemi de inceleyebilir.

Türklerin çok izlediği yabancı diziler - Filmeskop

25. Louie 


İsmini çok duymamış olabilirsiniz. Ancak bu diziye bir şans vermek sizi oldukça ilginç bir adamın dünyasına götürecek. Hayatının aşkını kaybeden Louei eşiyle boşanmış ve iki çocuk babası bir komedyendir. Hayatını sahne gösterileriyle kazanan Louie eşinden boşanmasıyla birlikte sorumlulukları daha da artacaktır.

Dünya çapında popüler yabancı diziler arasında gösterilen yapımı henüz izlemeye yalan yok benimde fırsatım olmadı. Ancak en kısa zamanda izleyeceğim. Yazın izlenecek yabancı diziler listeme aldım bile sizinde böyle bir listeniz olsun isterseniz. Kısa süreli dizileri içeren bir içerik hazırlamayı düşünüyorum.

En başarılı diziler - Filmeskop

26. Umbre


İzlerken kendinizden geçeceğiniz bir yabancı diziyi daha sizlere tanıtmak isterim. Umbre, Relu isimli taksi şoförünün başından geçen büyük bir hayat çıkmazını anlatıyor. Aslında basit bir taksi şoförü sanılan Relu; bazı pis işlere bulaşmış ve bu işleri eline yüzüne bulaştırmasıyla başından geçen olayların büyümesini konu ediniyor. Mutlaka izlemeniz gereken yabancı diziler diye söylenip duran bir söz var ya hani. İşte aslında o söz tam bu diziye layıkmış.

Daha kaliteli bir oyunculuğun var olduğu bir dizi arıyorsanız. Türk dizilerinin oyuncu kalitesinden yorulduysanız. Umbre kaliteli oyuncuların yer aldığı diziler arasında da olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

şaşırtan yabancı diziler

27. The Punisher


Bir Netflix klişesi daha diyenleri duyar gibiyim. Ama ne yapayım seviyorum be kardeşim. Castle, bildiğiniz üzere Marvel tarafından işlenen The Punisher olarak bilinen karakteri bu dizide canlandırıyor. Castle, ailesinin trajik ölümünün üzerine adeta bir ölüm makinesine dönüyor. Mutlaka izlemeniz gereken yabancı diziler listenize bu diziyi almadıysanız. Gerçekten çok ama çok büyük ayıp ettiniz.

Korkutucu diziler

28. Atlanta 

Birçok listede yer veriliyor demek isterdim... Ama maalesef böyle bir dizi herhalde literütürümüze girmedi. Bu arada kelimeyi doğru mu yazdım bilemedim. Atlanta, bir siyahi yabancı dizi kültürünü ele alıyor. Rap müziğini ele alan bu yapım eğlenceli ve komik sahnelere ev sahipliği yapıyor. Kuzenlerin arasındaki yetenek keşfinden yola çıkan bu dizi yer yer bazı yabancı dizi önerileri listelerinde yerini almış durumdadır.

Diziler

29. Big Little Lies


Yalancıları severim diyorsanız. Gerçekten bir göz atın. Oldukça zekice işlenmiş kadınların ilişki temaları gerçekten farklı bir yapım olduğunu sizler için gözler önüne serecektir. En iyi yabancı diziler sıralamasına girmeyi başaran bu dizi çoğu sitede yabancı dizi önerileri arasında yerini alıyor.

Yabancı dizi tavsiyesi

30. Shameless 


Son zamanlarda Türk televizyonlarında Türkçe uyarlamasıyla Türkiye'de bomba etkisi yaratan Shameless, en iyi yabancı diziler listelerinin neredeyse tümünde var. İzlemeyen kaldı mı harbi bilmiyorum. Ama yine de yer vermezsem yorumlarda çok küfür eden olur diye koymak istedim. Eski bir dizi olmasına rağmen hala popülerliğini koruyabiliyor. 

Dizi tavsiyeleri en iyisi

31. Doctor Who


Bir ara çevirmenlerin kör olduğu vakitler Türkçe çevirisinin doktor kime kaçtı olarak bile yazıldığını gördüğüm o dizi! Mutlaka izlemeniz gereken yabancı diziler arasında gördüğüm bu yapım Türk ve yabancı dizi kültürlerinin tamamına ters! İlginç bir baş rol anlayışı olan bu dizi de her sezon baş rol oyuncusu olan doktor değişiyor. Bir yerden sonra doktor kıyaslanmaya başlanıyor.

Yabancı Dizi Önerin Hadi

32. Better Call Saul


Saul Goddman'ı bilirsiniz. Meşhur Breaking Bad'i izlememiş birisiyseniz. Hiç okumaya bile tenezzül etmeyin sarmayacaktır. Breaking Bad'i araştırırken denk geldiğim bu diziyi önce Breaking Bad'i ardından Better Call Saul'u izleyerek ilerlediğim için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. BCS, geçmişteki işini ele alan bir yapım. En çok sevilen yabancı diziler arasına girebilecek kadar iyi mi derseniz. Bence değil ama sizler için anlatmaya değer olduğunu düşündüm.

Beğenilmeyen yabancı diziler


33. The Office



Mockumentary denince akla gelen o meşhur komedi dizisi: The Office. The Office, en iyi yabancı diziler sıralamasından tutun en komik yabancı diziler listelerine her türlü listeye girebilecek bir yapım. Farklı çekim yöntemi kullanıldığı için bütün komedi dizilerinden farklı olduğunu söylesem abartmamış olurum. Bir ofis yaşantısını ele alan bu yapımı hemen izlemenizi tavsiye ederim. Kesinlikle izlemeniz gereken yabancı diziler arasında gördüğümü belirtmek isterim.

Yabancı Diziler Kralı

34. OZ 


Harika bir hapishane dizisiyle karşınızdayım. Hapishane nasıl harika oluyorsa... Neyse işte gerçekten OZ bu işin üstadlarından demek yanlış olmayacaktır. Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler sıralaması içinde bilinen OZ'u henüz izlememişseniz. Gerçekten diğer yabancı dizi tavsiyeleri hakkında bir inceleme yapmadan kısaca bir göz atmanızı buradan tavsiye ederim.  Ayrıca bana kalırsa dünyanın en iyi hapishane dizileri arasında yer almaktadır.

en iyi hapishane dizileri nelerdir

35. Board Walk 


Yabancıların gerçekten ilginç yapımları var. Bizim mafya dizilerimizin yanı sıra Board Walk politikacılar ve dönemin gangsterları arasında yaşanan büyük bir "içki yasağı" muhabbetini konu ediniyor. Mafyanın içki yasağını delmesiyle meydana çıkan bu ortamda tarafların birbirlerine karşı olan tutumları gerçekten çok ilginç. En iyi politika dizileri arasında yer aldığını hatırlatmak isterim.

En iyi yabancı diziler nelerdir

36. Fargo

Filmini izlediniz mi bilmem ama Fargo gerçekten çok efsanevi bir yabancı dizidir. Filminden esinlenilen bu yapım film haliyle oscar almıştı. Ancak dizisinin gerçekten çok kötü olacağını bizim Türk filmleri ile kıyaslayarak karar vermeyin. Mutlaka izlemeniz gereken yabancı diziler arasında yer aldığını belirtmek isterim.

Diziler tavsiye edin diyenlere özel


37. Hannibal


Will Graham isimli bir FBI dedektifi tarafından 8 genç kızın ölümü üzerine araştırmaların başlamasıyla olay bir türlü çözülemez ve çıkmaza girer. Dönemin en başarılı doktorlarından (psikiyatr) Hannibal diziye dahil olur. Ancak yardım istedikleri kişi de az anasının gözü değildir. Hannibal, gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler kategorisinde bilinen bir yabancı dizidir. Muhakkak izlemeniz gereken diziler arasında görüyorum.

Polisli Yabancı Dizi Önerileri - Filmeskop

38. The 100


The 100, dünya üzerinde yaşanan büyük bir nükleer savaş sonucunda medeniyetin yok olması üzerine kurulu bir yabancı dizidir. Yabancı dizi tavsiyeleri arasında sıkça adından söz ettiren The 100 gerçekten yüksek oranda bir Türk izleyici kitlesine sahiptir.

12 farklı istasyonda hayatlarını sürdürmeye çalışan insanlığın çabasını konu edinen bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. En iyi yabancı diziler listemde uzun zamandan beri bulunan bir yabancı dizidir. Yapmış olduğum yabancı dizi tavsiyeleri çeşitli anketler ve kendi izlenimlerim sonucudur. Umarım beğenirsiniz.

En Başarılı ve En İyi yabancı diziler

39. Seinfeld


Sitcom sever biri olarak söylemeliyim ki Seinfeld, bu döneme kadar gelmiş en iyi yabancı komedi dizileri arasında yerini alıyor. İzlemesi o kadar keyifli ki kısacık bölümleriyle gerçekten insanı cezbeden bu dizi tam 9 sezon sürdü. Seinfeld döneminin en başarılı yabancı dizileri arasında sayılıyor. Ayrıca bana kalırsa gelmiş geçmiş en iyi komedi dizileri içerisinde top 5 arasında yer alacaktır.

Komedi Yabancı Dizi Önerileri

40. Two And A Half Men 

Gerçekten bir başka komedi dizi önerisi yapmam gerekirse bunu muhakkak öneririm. Charlie'nin mükemmel hayat tarzıyla sizi büyüleyeceğinden eminim. En iyi yabancı komedi dizileri sıralaması arasında bütün listelerde bu diziye de rastladım.

Not: Liste sürekli olarak güncellenmeye devam edilecektir. Ancak en iyi yabancı diziler sıralaması listesinin güncel kalması için yazıma yorum yapmanızdan memnuniyet duyarım. Şimdiden bütün okurlarıma teşekkür ederim. Bütün okurlarıma yabancı dizi tavsiyeleri sıralaması yazımı okudukları için teşekkür eder güzel günler dilerim. Herkese iyi eğlenceler. 

En İyi Yabancı Komedi Dizileri - Filmeskop



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder