Yabancı Tarihi Diziler Sıralaması İle Gaza Gelelim

  Hiç yorum yok

Yabancı tarihi diziler sıralaması oluştururken en iyi yabancı diziler listemin yanı sıra birkaç farklı sosyal platformdan da yardım aldım. İzlenmesi gereken yabancı tarihi diziler listemin en özel serilerini genel olarak sözlük tarzı platformlardan inceledim. Elbette en iyi yabancı diziler imdb puanlarına dikkatle göz atarak harika bir liste oluşturmaya özen gösterdim. Yabancı tarihi diziler ayrıca bazı erotik diziler arasında da yer alabiliyor.

en iyi yabancı tarihi diziler sıralaması burada...


İzlenmesi Gereken Tarihi Diziler

Tarih denildiğinde akla gelmeyen ve unutulan birçok tarihi dizi benim kendi oluşturduğum listelerde yer alıyor. Ayrıca izlenmesi gereken tarihi diziler genel kültür bakımından da aslında çok işinize yarayabilir. Bu yüzden sizlere özel oluşturduğum 10 farklı tarihi diziyle birlikte kültürlenip biraz kafa açmaya hazır olun diyorum. Şaka bir yana yabancı tarihi diziler sıralaması yapmamdaki en büyük amaç her zaman okurlarımın daha kaliteli yapımlar izlemelerini istememden kaynaklanıyor. Kimse kalitesiz veya işine yaramayacak bir diziye 4 sezon katlanmak istemez. Bende bu düşünce yapısına sahip olduğum için sizlere gerçekten izlemek isteyeceğiniz tarihi dizileri ele alarak hareket etmeyi uygun gördüm. 

Tarihi Diziler Konuları İtibariyle Nasıl Şekilleniyor?

Arkadaşlar bu tarz diziler genellikle esinlenme kaynağı olarak tarihi olaylarmış gibi gösterilse de tarihte hiç olmayan bir olayın bile varlığını varmış gibi gösterebiliyorlar. Dolayısıyla sınavlara çalışan öğrenci kardeşlerim Muhteşem Yüzyıl'dan Kanuni Sultan Süleyman'ı öğrenmeye kalkmayın. En iyi tarihi diziler genellikle zaten bu şekilde konudan kopmalarıyla birlikte oluşur. Şöyle düşünün 1400 yılında bilgisayar yok, müzik cihazları yok ve teknoloji aletlerinin birçoğu yok. Dolayısıyla insanları modernlikle çekemeyecekleri için bazı entrikaları abartarak bizlere sunmaları bazı tarihi karakterleri yanlış tanımamıza neden olabilir. Dolayısıyla tarihi dizilerin seçim aşamalarında çok ama çok dikkatli olmalıyız. Dolayısıyla ben listemi daha çok kendi kafamda belirlemiş olduğum on farklı dizi üzerine oluşturdum.

En İyi 10 Yabancı Tarihi Dizi Nelerdir?

  1. The Tudors
  2. Marco Polo
  3. Vikings
  4. Spartacus
  5. The Crown
  6. Knight Fall
  7. Sons Of Liberty
  8. Band Of Brothers
  9. Da Vinci’s Demons
  10. The Last Kingdom
Ayrıca yukarıda belirttiğim dizilere tıklayarak imdb puanları hakkında da bilgiye kolayca sahip olabilirsiniz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder