En İyi Dizi Önerileri 2020 Yılına Ait

  Hiç yorum yok
Hepimizin boş zamanlarında tutkuyla izlediği, gerek sıcak çikolatasıyla, mısırıyla başından ayrılamadığımız diziler vardır, bizde bugün sizlere en iyi dizi önerileri adlı yazımızı hazırladık. Dizilerin etkileyiciliği tartışılamaz özellikle konu yabancı diziler olunca, bir döneme ses getirmiş en iyi dizi önerileri hâlen daha da kendisini izlettirmeyi başarıyor.

Duyguyu çok iyi aktaran başyapıtlar, kendinizi savaşın içinde hissettiğiniz diziler, yeri geldiği zaman nefesinizi tuttuğunuz gerilimli anlar, bazen korkudan bakamadığınız sahnelerle dolu bir dünya. Evet, dünya dedik çünkü burası diziler âlemi, aslında birçok yabancı iyi dizi var fakat arasından en iyileri seçmek çok zor. En iyi dizi önerileri ile karşınızdayız.  En iyi yabancı diziler sıralaması adına en geniş kapsamlı yazımı okumanız için tıklayın.

en iyi yabancı diziler listesi 2020
 

En İyi Yabancı Dizi Önerileri


En iyi dizi önerileri
derken ne izleyeceğinizi bilemez hale geldiniz, bugün sizlere izlemelere doyamayacağınız dizileri hazırladık. Dizilerin finali geldiğinde bazen ağlayacağımız, bazen güleceğimiz, bazen ise yüzümüzde hafif bir tebessüm bırakacak en iyi dizi önerileri, yabancı dizi tavsiyeleri adındaki zorlu çalışmamıza hoş geldiniz.

1- Prison Break

Listemizin ilk sırasında en iyi dizi önerileri dendiğinde ilk sırada parmakla gösterilen Michael Scofield’ın kardeşi Lincoln Burrows’u işlemediği bir suçtan dolayı hapishaneden kaçı öyküsünü anlatıyor. 2005 yapım bir dizi olan Prison Break, yayın tarihinden bu yana insanların vazgeçilmezi olmuştur, 5 sezonluk dizinin IMDb puanı 8,3 oluyor.

Yabancı dizi tavsiyeleri sıralamasının tepsinde yer edinen dizinin konusu ise; Lincoln Burrows işlemediği bir suçtan idam cezası alır kardeşi ise onu yasal yoldan kurtarmanın imkânsız olduğunu görünce işe koyulur. Planı kusursun olan Micheal Scofield Kurgu olan bir banka soygunuyla hapse girer ve kusursuz planını işlemeye başlar.

Hapishane planını vücuduna işleyen Scofield abisinin bulunduğu Fof Rivers hapishanesine bir takım sağlık sorunlarından bahsederek yerleşir. Girdiği hapishanede beklenmedik olaylarla karşılaşan Scofield abisi ile birlikte 7 kişiyi de kaçırmak zorunda kalır.

2-Succession

Dizi tavsiyeleri kısmında en iyi komedi-drama türündeki başyapıt 2018 yılında ABD’nin HBO kanalında yayıma girdi. En iyi dizi önerileri kategorisinde 2. Sırada tercih edilen dizi 8,6 IMDb puanına sahip ve oyuncu kadrosunda; Brian Cox, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun gibi isimler yer alıyor. İnatçı bir babanın şirketi bırakmak istemesi ve çocuklarına karşı mesafeli ilişkisini konu ediniyor.

Waystar Royco adlı güçlü medya şirketinin sahibi olan Logan Roy yaşlandığı ve ortaya çıkan sorunlardan dolayı ailesini ciddi bir sınava sokuyor. Şirket içinde oluşan savaşları kara mizah şeklinde önümüze sunuluyor. Komedi ve dramın bir araya gelmiş olan bu yapıt, dizi tavsiyeleri sıralamasına girmiştir.

3- True Detective

Eleştirmenlerden tam not alan dizi bir seri katilin peşine düşen 2 tane dedektifi konu almaktadır, suç, gerilim, polisiye severlerin en iyi dizi önerileri adlı başlığın altına bu diziyi koymaları pek şaşırtmadı açıkçası. Karmaşık bir yapısı olan dizinin ilk sezonunda 17 yıl boyunca bir seri katilin peşine düşen polisleri anlatıyor. 3 sezon 24 bölümden oluşan dizi 9,0 IMDb puanıyla kendini önde gösteriyor.

Antoloji dizi türüne örnek olan dizi konuları hem geçmişten hem de günümüzden ele alıyor. Her şey 1995 ayin ile öldürülen Dora Lange ile başlıyor. Dedektiflerimiz Rustin Cohle ve Martin Hart kurbanın katilinin peşine düşüyorlar, her ne kadar uyumsuz olan bu ikili git gide kuyunun içine çekiliyorlar. Olaylar derinleştikçe işler çığırından çıktığı dizi, dizi tavsiyeleri sıralamasında suç, drama, gerilim konularıyla yerini alıp, yorumcuların da dediği mutlaka izlenmesi gereken diziler yorumunu alarak kenara çekiliyor.

4- Star Trek Discovery


Sıradaki en iyi dizi önerileri sıralamasında Star Trek: Discovery yer alıyor. Asıl konusu orijinal olan Star Trek serisinin 10 yıl öncesini konu alıyor, 2017’de 7,3 IMDb puanıyla piyasaya giren dizi. Kadrosunda; Sonequa Martin-Green, Dovy Jones, Shazad Latif isimlerinin bir arada yer aldığı kadroya sahiptir.

Discovery gemisinin görevi yeni dünyalar ve yaşam formları keşfetmektir. Michael Burn, kendisini her tehlikede kurtaran gelecekten gelen kendisini yakalamaya çalışır. Bilim-Kurgu dünyasında Discovery sevenleri sayesinde mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler sıralamasına yerleşmeyi başardı.


5- Peaky Blinders


Beşinci sırada oldukça bağımlılık yapan, en iyi dizi önerileri kısmında yer alan Birinci Dünya Savaşından sonra İngiltere’de ‘’Peaky Blinders’’ adlı çeteyi konu almaktadır. Dizimizin baş kahramanı Tommy Shelby çetenin lideri ve yeni atanan bir dedektif arasındaki olayları konu alır. Zamanla büyüyen bir imparatorluğun uzun süre ayakta kalamayacağını, çöküşlerini anlatır aslında.

Peaky Blinders çetesinin zamanla büyümesini ve bunu kısımlara anlatılması oldukça ekrana bağlı tutuyor aslında. İngiltere’yi çetelerden temizlemeye çalışan dedektif, kendi imparatorluğunu genişletmeye çalışan Tommy Shelby. 2014’de yayına giren Peaky Blinders 8,8 IMDb puanıyla en iyi dizi önerileri listesine girmeyi başarıyor.

6- Gangs of London

The Raid’in yönetmeni Gareth Evans’ın yarattığı aksiyon-suç tarzında 2020’nin en çok ses getiren dizilerinden biri olmayı başardı. Belki de ileride kendisinden mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler arasında yer verilir, 8,2 IMDb ve 11 bölümlük dizinin başrollerinde; Joe Cole ve Michelle Fairley yer alıyor.

Londra’da geçen bir takım suç olaylarını ve 2 dedektifin uğraşını görüyoruz. Londra’da suç örgütün başı olan Finn Wallace’nin öldürülmesinin ardından çeteler arası kartların yeniden dağılması söz konusu. Çeteler arasındaki ilişkilerin görünmez bir iple bağlı olduğu Londra’da Finn’nin oğlu Sean Wallace’ın intikam almaya çalışmasıyla işler iyice karışıyor. Çoktan izleyicisi tarafından beğeniyi toplamış en iyi dizi önerileri arasına girmiştir.

7- The Witcher


2019’da yayına giren The Witcher, Rivyalı Geralt yalnız canavar avcısı olarak yaşamını sürdürmektedir, insanların yaratıklardan daha iğrenç ve kötü olduğu dünyada yaşamaya çalışmaktadır. Ne tesadüftür ki Geralt’ın kaderi onu zorlu bir yola sokar ve bu yolda güçlü bir büyücü ile sırları olan çocukla kesişir.

En iyi dizi önerileri arasında fantastik başlıklı yer alak He Richter eleştirmenler tarafından iyi not aldı. 8,2 IMDb puanı ve 16 bölümü ile canavar avcımız izleyenleri büyülemeyi başarıyor. Henry Cavil Rivyalı Geralt’ı, Anya Chalotra büyücümüz Yennefer’ı, Freya Allan Ciri (sırları olan çocuk) ile karşımıza çıkıyor.

8- Messiah

2020’nin tartışma konusu olan Messiah yayına 1 Ocak’ta girdi. Akıllarda soru işareti bırakan dizi Orta Doğu karmaşasını ve ayrılıkları gündeme alıyor. Tıpkı günümüzdeki gibi Messiah dünyanın kurtarıcısı olarak görülürken dizi İslam dünyasında bir takım tepkilere sebep oldu. Başrolde Mehdi Dehbi ve oyuncu kadrosunda; Michelle Monaghan, John Ortiz gibi isimler bulunuyor.

Tabiki bu kadar tartışma konusu olan bir dizi mutlaka izlenmesi gereken diziler arasına girmeyi de başardı. 7,6 IMDb puanı, 10 bölümlük tek sezonu olmasına rağmen en iyi dizi önerileri arasına giriyor. Dizinin 2. Sezon çekimleri şuan için iptal olmuştur fakat ne olacağı bilinmiyor.

Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler

Sizlere en iyi 4 tane en iyi dizi önerileri açısından bahsettik, şimdi olmazsa olmaz mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler neler bunlardan bahsedelim.

  •  Sex Education (2019) IMDb: 8,3
  •  Breaking Bad (2008) IMDb: 9,5
  •  Lucifer (2016) IMDb: 8,2
  •  Black Miror (2011) IMDb: 8,8
  •  Better Call Saul (2015) IMDb: 8,7
  •  The Outsider (2020) IMdb: 8,1
  •  Homeland (2011) IMDb: 8,4
  •  You (2019) IMDb: 7,9



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder