Ölmeden Netflix De İzlenmesi Gereken Diziler Nelerdir?

  Hiç yorum yok
İşte yepyeni bir liste ve Netflix de izlenmesi gereken diziler listesi sizlerle. Türkiye’ye özel içerikler hazırlayan online medya sağlayıcısı Netflix dizileriyle beğeni toplamaya devam ediyor. Özellikle son dönem yayınlanan Netflix dizileri fark yarattığı için Türk seyircilerini etkileyerek, çevrimiçi video dünyasında yeni bir akımın başlamasına neden oldu. Siz de ne izlesem derdine son vermek için en iyi Netflix dizileri listesini kontrol ederek, tarzınıza en uygun seçimi kolaylıkla yapabilirsiniz…  Netflix de izlenmesi gereken diziler listesine geçerken bazı hatırlatmalarda da bulunmak isterim. Bu gibi çeşitli dizi listelerimizin yanı sıra ilginizi çekebilecek cinsellik ağırlıklı Netflix filmleri listesini de incelemek isteyebilirsiniz. Filmleri ve dizileri orijinal kaynak üzerinden izlemeyi unutmayın. Sonuçta işin ucunda emek ve güzel bir kaliteden faydalanmak var. En önemli dizi listelerinden birisi olan erotizm içeren Netflix dizileri içinde bir inceleme yapmak isteyebilirsiniz. Sevgili arkadaşlar senin için geliştirdiğim 40 diziyi aşkın en iyi yabancı diziler sıralaması içinde yazıma göz atmak isteyebilirsin. Yanı sıra erotik Netflix dizileri içinde başka bir listeyi inceleyebilirsin.

Netflix De İzlenmesi Gereken Diziler Nelerdir?

1) Stranger Things / Netflix De İzlenmesi Gereken Diziler

stranger things konusu


Seyirci Skoru: 9,0

En iyi Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında bulunan Stranger Things şirketin en beğenilen yapıtıdır. Küçük bir çocuğun aniden ortadan kaybolması ile 80’li yıllara gizemli bir yolculuk başlar. Hayat dolu ve arkadaş canlısı olan bu çocuğun ardında hiçbir iz bırakmadan kaybolması sonucunda yerel polis ekibi çalışma başlatır. Aynı zamanda annesi de Will’i bulabilmek için büyük çaba sarf etmektedir. 

Geniş çaplı düzenlenen arama çalışmaları neticesinde devlet tarafından yürütülen gizli deneyler ortaya çıkacaktır. İlk bölümünden itibaren ödülleri kimseye kaptırmayan Stranger Things dizisinde Winona Ryder gibi başarılı bir oyuncunun yanı sıra Noah Schnapp, David Harbour, Millie Brown, Finn Wolfhard, Charlie Heaton, Cara Buono ve daha birçok isim değişik rollerde görev almaktadır. Yapıtın büyük bir hayran kitlesi olduğu aşikâr. 

Bu nedenle Netflix dizileri serisinde Stranger Things liderliğini sürdürecek gibi görünüyor… Bana kalırsa Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında bir numara bile olabilir.  Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında gençlere ve çocuklara bu kadar çok hitap edebilecek tek sağlam gördüğüm dizi diyebilirim. Diğerlerinde illa Netflix cinselliğin ön planda tutulduğu diziler tarzında işler yapıyor. Dolayısıyla bu dizi biraz daha temiz olabilir diye düşündüm.

2) House of Cards / Netflix De Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

en iyi izlenmesi gereken Netflix dizileri



Seyirci Skoru: 8.9

Dizi tarihinin en başarılı yapımları arasında yer alan House of Cards, bu başarısından dolayı Altın Küre ödülüne layık görüldü. Dizi, tecrübeli bir politikacı olan Francis Underwood’un zirveye çıkış yolunda yaşadıklarını konu almaktadır. 4 sezondur izleyicileri etkilemeyi başaran House of Cards, Beyaz Sarayın karanlık sırlarını da gözler önüne serdiği için zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Güçlü bir oyuncu kadrosu bulunan yapımda Kevin Spacey, Michael Kelly, Robin Wright, Mahershala Ali, Kate Mara ve Rachel Brosnahan gibi başarılı oyuncular rol almaktadır. Senaryosu Michael Dobbs isimli İngiliz yazarının kitabı temel alarak oluşturulmuştur. Daha önce BBC’de yayınlanan küçük bir serinin uyarlaması olarak seyirci karşısına çıkan House of Cards, şimdiye kadar Amerika’daki başkanlık yarışı ile devamında gelişen süreçleri çarpıcı yönleri ile aktarmayı başardı. Beau Willimon imzası taşıyan yapımın, Amerika yönetimi ile ilgili entrikaları gözler önüne sermesi seyircilerde büyük tutku oluşturuyor diyebiliriz. Dizide, kimi zaman oval ofis içerisinden konuşmalara da şahit olunuyor. Netflix de izlenmesi gereken diziler arasına birde bu diziyi koyun derim. 

3) Narcos / Netflix De Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken Diziler

en iyi diziler



Seyirci Skoru: 8.9 

2015 yılında ilk sezonu ile izleyicisi karşısına çıkan efsane bir Netflix dizisiyle listemize devam ediyoruz. Bu sezon "tarihteki en güçlü suç sendikası" olarak bilinen Cali Karteli’nin konu alındığı dizide Pablo Escobar'ın yerine Karteli geçiyor. Ağustos ayında yayına girmesi beklenen dizinin yeni sezonuyla yine beğenileri toplayacağı öngörülüyor. 

Ancak ilk iki sezonunun yakaladığı başarı dillere destan diyebiliriz. Milyonlarca izleyiciyi peşinden sürükleyen 1. ve 2.sezon Narcos dizisinde Boyd Holbrook, Wagner Moura ve Pedro Pascal üçlüsü devleşmeyi başarmıştı. Ayrıca Pablo Escobar gibi ünlü bir uyuşturucu kaçakçısının diziye konu edinilmesi de izleyicilerde büyük merak uyandırmıştı. Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında değil tüm yabancı diziler arasında izlenmesi gereken bir yapım olmuş.

4) Black Mirror / Netflix De Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

en sevilen izlenmesi gereken netflix dizileri



Seyirci Skoru: 8.9

Hâlihazırda 3 sezonu bulunan Black Mirror dizisi de en iyi Netflix dizisi olmaya aday! Çünkü dizinin 4 Aralık 2011 tarihli ilk bölümünden bu yana inanılmaz bir hayran kitlesi oluştu. Teknolojiyle donatılmış dizi birçok seyirci tarafından merakla takip edilmektedir. Teknolojinin karanlık yönüyle yüzleşmemizi sağlayan Black Mirror 4.sezon için geri sayım başladı. 

Yeni sezon tanıtım filminde teknolojinin üzerimizdeki yansımasını daha net bir şekilde göreceğimiz kesin! Dizinin oyuncu kadrosu ise sadece son dönemlerin değil tüm zamanların “en iyi Netflix dizileri” arasında yer almasını sağlıyor. Bu sezon birbirinden farklı 6 bölüm hazırladığı için her bölümünde faklı oyuncular ve karakterler yayında olacak. Anne-kız temasının işlenmesi beklenen bir bölümde ise başrol oyuncusu Rosemarie DeWitt olacak. John Hillcoat’un yöneteceği öngörülen bir başka bölümde ise Nocturnal Animals oyuncusu Andrea Riseborough’nun oynayacağı belirtiliyor. Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında en çok beğenilen Netflix dizilerinden birisidir.

5) The Crown / Netflix De Kesinlikle İzlenmesi Gereken Diziler


en iyi netflix dizileri burada

Seyirci Skoru: 8.8

Bir efsaneyi daha geride bırakarak benzersiz diğer bir Netflix dizisi ile listemize devam ediyoruz. Altın Küre gibi pek çok ödülün sahibi olan The Crown dizisi, yeni sezonuyla izleyicisine II. Elizabeth dönemini yaşatmaya devam ediyor. Gerçekten müthiş efektlerle tarihin sırlarını seyircisine yansıtan dizi, geçmişe meraklı kitlelerin favorisi haline geldi. Kraliçenin tahta geçtikten sonraki politik sürecini konu alan bu Netflix dizisinin ilk sezonu 10 bölümden oluşmakta. 

Bölüm ortalaması ise yaklaşık 1 saat diyebiliriz. Bu nedenle tarihi bir drama dizisi için oldukça makul bir yapım. The Crown oyuncu kadrosuyla da izleyicilerden tam not almayı başardı. Claire Foy söyleyişlerinde, Kraliçe Elizabeth gibi güçlü bir karakteri canlandırmanın son derece zor olduğunu vurgulamıştı. Ancak güzel oyuncunun bu karakteri profesyonelce canlandırdığını belirtmeliyiz. 

Claire Foy’un yanı sıra Winston Churchill’e de bolca rastladığımız yapımda Vanessa Kirby, John Lithgow, Matt Smith, Jeremy Northam gibi başarılı oyuncular da yer almaktadır. Kendi izlediğim kadarıyla tarihi diziler sevmeyen kişiler Netflix de izlenmesi gereken diziler listesine bunu yazmakta zorlanacaklardır.

6) Daredevil / Netflix De İzlenmesi Şart Olan Diziler

en çok sevilen izlenmesi gereken netflix dizileri


Seyirci Skoru: 8.7

2003 yılında aslında bir sinema filmi olarak karşımıza çıkan Daredevil’in 2015 yapımı Netflix dizisi kadar başarılı olamadığını söylemek gerekir. 10 Nisan 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan Daredevil dizisi ilk sezonuyla bile izleyicilerinde hayranlık uyandırmıştı. Hatta Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage gibi başarılı yapımlara da öncülük ettiği söylenebilir. 

Dizinin ikinci sezonu ise 2016 yılında sevenleriyle buluştu. Etkileyici bölümlerinde The Walking Dead dizisinin tanınan ismi Jon Bernthal rol aldı. Ayrıca Charlie Cox, Vincent D’Onofrio, Elden Henson, Deborah Ann Woll ve Rosario Dawson gibi başarılı oyuncularda kadroda yer almaktadır. Dizinin konusu ise türevlerinden oldukça farklıdır çünkü kahramanız Daredevil’in süper güçleri yok. 

Zaten diziyi farklı kılanda çocukken geçirdiği bir kaza nedeniyle Daredevil’in duyularının diğer insanlara göre daha güçlü olmasıdır. Ayrıca Marvel’in diğer yapımlarında sıklıkla kullanılan espri anlayışı bu dizide hâkim değil. Klişeleşmiş sahnelerden uzak duran yapım bu nedenle en iyi Netflix filmleri arasında yer alıyor. 

7) Longmire / İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri


İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri

Seyirci Skoru: 8.3

Netflix dizileri arasında yer alan Longmire orijinal olmamasına rağmen seyircilerin büyük beğenisini topluyor. 6 sezondur devam eden dizi Craig Johnson’ın Walt Longmire Mystery serisinden uyarlanmıştır. Konusu ise eşinin ölümünden sonra toparlanıp yaşamına devam etmeye çalışan bir adamın hikâyesidir. 2012 Haziran’dan bu yana 5 yıldır aralıksız izleyici karşısına çıkan Longmire aksiyon ve dram türlerini içeren bir yapımdır. 

Bölümleri yaklaşık olarak 50’şer dakikadan oluştuğu için bir aksiyon dizisi için ideal izleme sürecine sahip diyebiliriz. Kasabanın soğukkanlı ve başarılı şerifi Walt Longmire üzerine oluşturulan bölümlerde Robert Taylor, Lou Diamond Philips, Katee Sackhoff, Cassidy Freeman ve daha birçok isim oynuyor. Longmire’ın 6. sezonunun 10 bölümden oluşması ve final yapması planlanıyor. Daha önce suç-gerilim tarzındaki diziye final sezonu onayı verildiği duyurulmuştu. 

Aslında A&E dizisi olan yapım için Netflix platformu kurtarıcı görevi gördü diyebiliriz. Çünkü Longmire için geçtiğimiz yıllarda TV tarihinin en büyük “diziyi kurtarma” kampanyası başlatılmış ve 3. sezon finalinin ardından iptal edilen dizinin kurtarıcısı Netflix olmuştu. Netflix de izlenmesi gereken diziler listesinde yer almasının en önemli nedeni çok eski ve seven bir kitlesinin olmasıdır. 

8) Sense8 / Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri


İzlenmesi Netflix De Mümkün Diziler


Seyirci Skoru: 8.3

2015 yılında ilk bölümünün yayınlanmasıyla birlikte bir anda seyircilerin beğenisini toplayan Sense8, dizi sektöründe etkileyici yapımlardan biri haline geldi. Matrix gibi unutulmaz efsane filmler arasında yer almayı başardı. Aynı zamanda en iyi Netflix dizileri listemizde de yer alan yapım 2.sezonuyla hayranlarını büyülemeye devam ediyor. Aslında fazlaca LGBT propagandası yaptığı gerekçesi ile eleştiri alan Sense8, eleştirilere rağmen izleyicisini ekran karşısına kilitlemeyi başarıyor. 

8 farklı yerde 8 farklı kişinin hikâyesini konu alan yapım görselleri ve müziğiyle de ön plana çıkıyor diyebiliriz. Çağının yeni bilim kurgu dizisi olarak bilinen Sense8’in senaryo ve yapımını Lilly Wachowski ve Lana Wachowski kardeşler üstlendiği için oyuncu kadrosu oldukça güçlü isimlerden oluşmaktadır. Yayınlanan 12 bölümlük ilk sezonda Doona Bae, Brain J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt, Tuppence Middleton, Naven Andrews, Darly Hannah, Aml Ameen gibi isimler oyuncu kadrosunda yer alıyordu. 

Ele aldığı konular açısından sıradan bilimkurgu eserlerinden kendisini ayıran dizinin hayran kitlesi oldukça geniş. Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında çünkü ben daha önce hiç izlemedim. Ancak çok iyi yorumlar aldığı için koymak istedim.

9) Orange is the New Black / Netflix De Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Seyirci Skoru: 8.3

En beğenilen Netflix dizileri ile listemize devam ederken, son yılların en çok konuşulan dizilerinden biri olan Orange is the New Black dokuzuncu sırada karşımıza çıkıyor. 2013 yılının Temmuz ayından itibaren yayına devam eden dizi müthiş bir izleyici kitlesine sahip diyebiliriz. Bu nedenle en az 3 sezon daha yapımın devam edeceği duyuruldu. En iyi Netflix dizileri arasında aynı zamanda büyük ses getiren bu yapımın konusu New York City'de yaşayan biseksüel kadın karakterinde olan Taylor Schilling’in etrafında gelişiyor. 

Piper Chapman'ın karakterini canlandıran Schilling rolünü çok iyi oynadığı için izleyicisini ekran başına kilitlemeyi başarıyor. Biseksüel olan Piper, üniversite yaşantısında tanıştığı Alex Vause ile arkadaş olur ve onun uyuşturucu satış işleri yüzünden hapis cezası alır. Bu nedenle cezaevinin kadınlar koğuşunda yaşanan bazen dram dolu, bazen de komik olaylar diziye konu olmaktadır. Cezaevi gerçeklerini gözler önüne sermeyi başaran yapımda Taylor Schilling haricinde Laura Prepon, Ruby Rose, Laverne Cox ve Samira Wiley’de rol almaktadır. Netflix de mutlaka izlenmesi gereken diziler arasındaki muhteşem yapımdır.

10) Master of None / Netflix De İzlenmesi Gereken Diziler

Netflix de İzlenmesi gereken diziler


Seyirci Skoru: 8.2 

Netflix’ de hangi diziler var merak edenler için seriye 2.sezonu ile dâhil olan Master of None’yi önerebiliriz. Komedi alanında pek çok rakibi olan dizinin rakiplerinden sıyrılmak için ürettiği strateji ise Hint asıllı Aziz Ansari’nin diziye hem başrol oyuncusu olarak renk katması, hem de yapımın yazarlığını yapmasıdır. Aziz Ansari’nin başarısını Parks and Recreation’dan hatırlayabilirsiniz. 6 Kasım 2015 tarihinden itibaren seyircisiyle buluşmaya devam eden Master of None, 30’lu yaşlarında bir aktörün piyasaya tutunma gayretini ekrana taşıyor. 

Aynı zamanda Dev adında bu kişinin günlük hayatından da kesitler bulabileceğiniz dizi yeni sezonuyla çok daha iddialı bir şekilde geliyor diyebiliriz. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan diğer başarılı isimler ise Eric Wareheim ve Lena Waithe’dir. En iyi Netflix dizileri listemizin sonuna geldik ancak son zamanların en başarılı yapımlarından birçoğuna imzasını atmayı başaran Netflix şirketinin yeni sezon dizileri için sitemizi takipte kalın! Netflix de bilinmeyen dizilerden birisidir. Netflix de mutlaka izlenmesi gereken diziler arasında yer alıyor. Ayrıca erotizm içeren Netflix dizileri listesinde de yer alan bir dizidir.

11) Freud - Netflix'in İzlenmesi Gereken Dizileri

Netflix De İzlenmesi Şart Olan Diziler



Seyirci Puanı: 7.7

Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında yer alan Freud konusu itibariyle şöyle bir dizi olmuş. Malum ünlü düşünür Freud'u kim bilmez? Madem öyle neden Freud'la ilgili bir dizi yapmıyoruz? (Netflix yöneticileri ev sohbeti) Şakası çok ayrı bir yana adamlar çok güzel noktalara değinen bir dizi yapmışlar. Freud'un hayatını, yöntemlerini, hatalarını ve doğrularını işledikleri henüz ilk sezonun yayınlandığı Netflix de mutlaka izlenmesi gereken diziler arasında bu yapım asla unutulamayacak. Netflix de ölmeden izlenmesi gereken diziler arasında neden yer aldığını izleyip görün derim.

12) Son's Of Anarchy - Netflix De İzlenmesi Şart Diziler

Netflix de izlenmesi gereken diziler işte böyleler...


Seyirci Puanı: 8.7 Benim Puanım: 10 üzerinden 11

Anarşist bir yaklaşımla düzensiz bir toplumun ön yargılarına değinen çok farklı bir yapım olmuş. Netflix'te gösterilen Son's Of Anarchy çok sağlam bir oyuncu kadrosuna sahip. Çok ünlü bir motor çetesini ele alan dizide yaşananlar insanı gaza getiriyor. Kendilerine Son's Of Anarchy adını koyan çete yaşadıkları Old Town bölgesinde adeta özerk bir yaşam sürüyorlar. Polisler satın alınmış, istediklerini yapabilen ve silah ticaretiyle uğraştıkları bir düzene sahipler. Mutlaka izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında yer saydığım bu yapıma henüz çok yeni başladım. Netflix de izlenmesi gereken diziler arasında kesinlikle bu diziyi saymalısınız.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder