Asla Unutulamayan 5 En İyi Savaş Filmleri Listesi

  Hiç yorum yok
Dünya savaşlarından esinlenmiş binlerce filmi sayabilmek varken biraz listeyi bunlarla sınırlı tutmamak adına gerçekten keyif aldığım bazı savaş filmlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendime göre en iyi savaş filmleri listesi oluşturmak istedim. Bu listede en iyi tarihi savaş filmleri de yer alacak. Yani liste kısıtlı bir şekilde sunulmayacak. En iyi savaş filmleri listesi hazırlarken genellikle kendi izlediklerim üzerinden yola çıkmak istedim. Umarım izlerken keyif alır ve eğlenmeyi ihmal etmezsin. Bu arada biz Türkler izlerken fazla gaza geliyoruz. Hemen bir savaş oyunu yükleyip vurayım kırayım kafasına girmeyin. Sınavlar yaklaşıyor, korona var ve en önemlisi bunlar yalnızca bir film. Gaza gelip bu ülkede Spider-man olmaya çalışanları gördüğüm için dalgasına uyarıyorum.

1. Braveheart 

Braveheart - Savaş Filmi Önerisi

Mel Gibson... Adamı tek geçiyorum. Adeta adam o dönemi o kadar güzel anlatmış ki adeta içine çekiyor insanı. Bir özgürlük hikayesi olan bu film. İskoçya'nın İngiltere'nin sömürgesinden çıkmasını konu ediniyor. Yönetmen koltuğunda bulunan Mel Gibson bütün bunların yanı sıra filmin baş rolünü üstleniyor. En iyi savaş filmleri listesi içerisinde ilk sırayı sadece bu kral hareketten dolayı bile hak ettin reis. En iyi tarihi savaş filmleri arasında gösterilen bu film aslında tam olarak tarihi değerleri taşımıyor. Ancak yine de dönem filmlerinden birisi olduğunu söylemek mümkündür.

2. Gladyatör 

Gladyatör - Savaş Filmi Önerisi

Marcus Aurelius'un Roma İmpartorluğu'ndaki liderliği bu dönem sorgulanamazdı. Ancak Maximus isimli bir adam bir anda ciddi bir yükseliş göstermeye başlamıştı. Bu durum ise imparatoru ne kadar mutlu etse de tahtın asıl sahibi Commudus'u rahatsız ediyordu. Commudus aldığı bir karar sonucu Maximus'un ailesini yok etti. Bunun üzerine Maximus arena dövüşçüsü olarak yani bir gladyatör olarak gönderildi. Maximus ise kendine bir yemin ederek ailesinin ölümünün hesabını sormaya kararlı biri haline dönüştü. En iyi savaş filmleri listesi oluştururken gerçekten en etkilendiğin film hangisi diye sorsanız. Net olarak bu filmi söylerim.

3. Piyanist

The Pianist 

Etkilendiğim filmler demişken bu arada savaşın gerçek yüzünü gösteren bambaşka bir yapım ile karşı karşıyasınız. Savaşta yalnızca kan gösterisi görmek isteyenlerden değilseniz. Gerçekten savaşların iç yüzleri de sizi bir o kadar etkiliyorsa işte aradığınız filmi buldunuz. Wladyslaw Szpilman’ın hayatını konu edinen bir kitaptan alınan bu öykü ciddi bir dramı anlatıyordu. İkinci Dünya Savaşı'nın bilinmeyen yüzünü sergileyen bu filmde Nazilerin yaptıklarını ve bir piyanistin çaresizlik ile birlikte bir subay tarafından korunması konu ediniyor. En iyi dram filmleri içerisinde boy gösteren bu yapım kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden birisidir. En iyi savaş filmleri listesi ile alakası bile belki olmayabilir. Ancak savaş deniyorsa ve Oscar goes to Adrien Brody diyorsa ben bu filmi yine de paylaşırım.

4. Ayla 

Ayla 

Biraz Türk savaş filmlerinden bahsetmek istiyorum. En iyi Türk savaş filmleri arasında gördüğüm bu yapımı asla unutamıyorum. Sinema salonunda izlemiştim. Gerçekten son sahnelerinde hıçkırarak ağlayan insanlar vardı. Benim bile gözlerim dolmuştu. Normalde ruhsuzun tekiyimdir. Ayla, Amerika ve Rusya'nın desteklediği Kuzey Kore ve Güney Kore savaşını anlatıyor. Bir Türk subayının oradaki kahramanlıklarını ve küçük bir kız çocuğunu kendi evladı gibi oradayken ilgilenmesini gözler önüne seriyor. Hikaye gerçek bir hikayedir. En iyi savaş filmleri listesi içerisinde zaten görme nedenlerimden birisi de filmin çalıntı olmamasından kaynaklı. Bilirsiniz klasik olarak biz film veya dizi çekerken sürekli bir yerlerden çalarız. Allah'tan bu yapım esnasında tamamıyla öznel olarak söyleyebilirim ki inanılmaz bir film sizleri bekliyor.

5. Schindler's List

Schindler's List 25th Anniversary - Official Trailer - In Theaters ...
Schinler's List 

Birinci Dünya Savaşı'ndan daha kötü olan ne vardı? Elbette İkinci Dünya Savaşı! Tamam, dalga geçmeyi bırakıyorum. Dünyanın görüp görebileceği en kötü kaoslardan bahsediyorum. Avrupa'nın kalbinde Berlin'de büyüyen bir ateşin dünyayı sarmasıyla birlikte ölümün kol gezdiği bir dünya savaşını gözler önüne seriyor. Ayrıca film bunu savaş sahneleriyle değil tam bir dramatik ilerleyişiyle yapıyor. Umudunu yitirme diyerek aslında çok ciddi bir mesaj veriyor. Kötü günler son bulacak gibisinden bir yaklaşıma sahip olan bu film en iyi dram filmleri arasında yer alıyor. Ancak benim için en iyi savaş filmleri listesi içerisinde yer almaması mümkün olmayan bir yapımdı. Kusura bakmayın. Ancak izlerken önerebileceğim iki şey var. Bir litre su ve bir kutu mendil. Haydi iyi seyirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder