The Irishman Film İncelemesi – Filminin Konusu

  Hiç yorum yok

Dünya sinemasında şimdiden önemli bir yer edinen The Irishman film incelemesi hakkında bilmek istediklerinizi derledik. The Irishman, tüm zamanların yaşayan en önemli yönetmenlerinden olan Martin Scorsese imzalı bir yapımdır. The Irishman filminin konusu da usta yönetmenin imzasını taşır niteliktedir. 2019 yılına damga vuran bu mafyatik film ile ilgili en önemli detayları sizler için özenle derlemek istedik. Bu yazımzıda The Irishman konusu ve filmin öne çıkan özellikleri hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Aksiyon dolu film önerileri için başka bir listemizi de incelemek isteyebilirsiniz.

filminin konusu

The Irishman Konusu

The Irishman film incelemesi hakkındaki yazımıza başarılı filmin konusu ile başlamamız gerekiyor. Film, 1950’lerde başlayarak 2000’li yıllara kadar uzanmayı başarıyor. Amerika’da geçen bu önemli yapımda cesur bir mafya tetikçisinin yaşadıklarına odaklanıyoruz. Aslında gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan filmin senaryosu da çok satanlar listesinde yer alan bir kitaba dayanıyor. Önemli bir olay olduğunu düşündüğüm için filmi tanımak amaçlı The Irıshman fragmanını sizlerle paylaşayım.


film incelemeleri

Ekstra olarak son olarak incelediğim Bayi Toplantısı filminin konusunu öğrenmek isteyenler diğer bir yazımıza da göz atmak isteyebilirler. 

The Irishman filminin konusu, Frank Sheeran isimli bir mafya tetkçisinin yaşadıklarına dayanıyor. Frank, II. Dünya Savaşı sonrası yeniden inşa etmeye çalıştığı hayatında oldukça güçlü bir isimle tanışıyor. Savaş döneminde görev alan eski asker Frank, Amerika’ya geri dönerek kendisine sade bir yaşam kurmayı planlıyor. Ayrıca merak edenler son Irishman fragmanı için tıklayabilirler.

Bu yeni yaşantısında yeraltı dünyasının önemli isimleri ile tanışan Frank, Bufalino olarak bilinen suç örgütü ile çalışmaya başlıyor. Burada pek çok kişi adına önemli işler yapan Frank, tetikçi olarak temiz iş çıkartması ile biliniyor. Film, işçi sendikası liderlerinden olan Jimmy Hoffa’nın da hayatına değiniyor. Hoffa’nın akıbeti hakkında ortaya atılan önemli iddialar da filmin içerisinde yer alıyor.

Frank de Hoffa ile yakın ilişki kuran isimler arasında yer alıyor. Hoffa’nın uçarı kişiliği bu ikilinin kadim dostluğunu da ister istemez zora sokuyor. Frank, kendisini en yakın dostuna ihanet etmemek için büyük bir gelgitin içerisinde buluyor.

The Irishman Film İncelemesi

The Irishman film eleştirisi için sinema alanında önemli isimlerden görüşler alınmıştır. Film, Martin Scorsese’nin kariyerinde yer alan en başarılı yapımlar arasına da girmeyi başarmıştır. Bir kısmı gerçek olaylara dayanan filmde özellikle de oyuncuların gençleştirildiği teknikler ön plana çıkmıştır.
1950 yılında başlayan hikaye, 2000’li yıllara dek devam etmiştir. Bu durum da oyuncuların daha genç görünmesi için teknolojinin pek çok alanından faydalanılmasına olanak tanımıştır. The Irishman’in baş rolunde yer alan Joe Pesci, Al Pacino ve Robert De Niro gibi usta isimler de bu teknikle gençleştirilmiştir.
The Irishman, aynı zamanda Oscar Ödül Töreni kapsamında da pek çok alanda aday olmayı başarmış bir yapım olmuştur. Film, kısa sürede dikkat çekmeyi başarmış ve 2019 yılının en önemli gelişmelerinden de biri olarak kabul edilmiştir.

The Irishman Filmi Oyuncuları

The Irishman film incelemesi için bu başarılı yapımın oyuncularına da göz atmak gerekiyor. Filmde usta yönetmen Scorsese’nin yıllardır birlikte çalışmayı tercih ettiği isimler yer alıyor. Robert De Niro, baş karakter Frank Sheeran’a hayat verirken Jimmy Hoffa karakteri de Al Pacino tarafından canlandırılıyor.

Filmde Bufalino çetesinin başında yer alan Russell Bufalino’ya da usta oyuncu Joe Pesci hayat vermiş. Bu üç usta aktör de Martin Scorsese tarafından pek çok filmde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Filmde bu üç önemli ismin yanında Harvey Keitel, Ray Romano ve Anna Paquin gibi isimleri de bulabilirsiniz.

Netflix platformu üzerinden yayınlanan bu filmi The Irishman izle seçeneği ile aratarak da izleyebilirsiniz. 3 saat 30 dakika uzunluğunda olan The Irishman filmini izlerken zamanın da nasıl geçtiğini hiç anlamayacaksınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder