Kesinlikle İzlenmesi Gereken Tarihi Filmler - IMDb Puanları

  Hiç yorum yok

 Filmeskop'a göre kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler tüm film arşivlerinden arındırılıp sizlere tavsiye niteliğinde sunuluyor. En iyi tarihi filmler listelerinin baş yapıtlarından yalnızca en başarılı olan tarihi filmleri çektik çıkardık. İzleyicilerin izlerken gaza gelip tarihi savaş filmleri için çıldıracağı "keşke bende orada olsaydım" diyeceği birbirinden özel kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler sizleri bekliyor. Mutlaka izlenmesi gereken en iyi yabancı mafya filmleri listeme de göz atabilirsiniz.

tarihi filmleri önerileri


Mutlaka İzlenmesi Gereken Tarihi Filmler

23. Gallipoli - Yapım: 1981 - IMDb: 7.4

Peter Weir tarafından yönetilen muhteşem bir yapımı tanıtmak istiyorum. Gelibolu tarihinin biraz daha farklı gerçeklerini görebileceğiniz ilginç bir yapımdır. Tell England isimli bir romanın uyarlaması olan yapımda dramatik savaş filmleri listelerinin göz bebeği haline gelmesine bu roman sayesinde teşekkürler ediyoruz. Birbirinden farklı 2 Avustralyalı genç macera odaklı bir yolculuk için savaşa katılırlar. ANZAC tarafından savaşa katılan Frank ve Archy savaşın gerçeklerini tanıdıkça hayatlarının tamamıyla değiştiğini hissedecektir.

en iyi yabancı tarihi filmler


22. Sefiller - Yapım: 1998 - IMDb: 7.5

Victor Hugo... Yönetmen, senarist ve oyuncular her şeyi unutun! Victor Hugo'nun unutulmaz eserlerinden birisi olan Sefiller'i sinemaya uyarlanmış versiyonuyla izleyin. Unutulmaz tarihi filmlerden birisi olan Sefiller'in konusu anlatmak oldukça zor. Kısacası romanın baş kahramanı Jean Valjean'ın kürek mahkumluğundan kurtuluşu ve yeni hayatında yaşadığı zorlukların işkencesi sizlere aktarılıyor. Devamı ağır spoiler olacaktır. Bu yüzden kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listenizde artık bu filmi izlemeden geçemeyeceğinizi unutmayın.

21. The Last Samurai - Yapım: 2003 - IMDb: 7.7

Yaşadığı kazanın sonucunda Nathan hayatını bir samurayın kurtarmasıyla her şeyin değişeceği ve son samuraya dönüşeceği günü öğrenir. İşte hayatı tamamıyla değişen ünlü kaptan aslında Japonya'ya çağırılmışken yaşadığı bu yenilik ona bambaşka bir şeyi öğretecek ve hayatını tamamıyla değiştirecektir. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listelerinde daha çok tarihi savaş filmleri kategorisinde yer aldığını görebilirsiniz.

20. 300 Spartalı - Yapım: 2006 - IMDb: 7.7

Benim için unutulmaz bir yapımdı. İkincisini çıkarttıklarında çok sevindim ve izledikten hemen sonra ikinci filmi çok üzüldüm. Gerçekten ikinci filmi beğenmedim. Ancak ilk film unutulmaz tarihi filmlerden birisiydi. Bir tarafta Pers Kralı'nın dünyayı fethetme isteği karşısında tir tir titreyen bir dünya bulunmaktadır. Bir tarafta ise savaşa girmek istemeyen Sparta yönetimi ve yakın bölgelerde yaşayan ittifaklar vardır. Savaştan kaçınanların topraklarında kendi egemenliğini kabul ettiren Pers Kralı kendisini o bölgenin de kralı var saymaktadır. Ancak Pers Kralı'nın elçisi büyük bir saygısızlık yaptığı için Sparta bu teklifi reddeder. Ancak Sparta Kralı yalnızca 300 Spartalı ile yola koyulur. 

19. Dunkirk - Yapım: 2017 - IMDb: 7.9

İkinci dünya savaşında yaşanan acıların en büyüğünü belki de düşman topraklarında ülkelerinin savaşı kaybetmesiyle iki farklı ülkenin arasında kalan ülkeler yaşamıştır. Askerlerin kaçacak hiçbir yeri yok ve etrafları tamamıyla düşmanla çevrilidir. Nitekim Alman askerlerinin neler yaşadığını Rusya'da birçok kişi kulaktan dolma da olsa duymuştur. İşte bu haksızlığın beyaz perdede olan uyarlamasına bizzat şahit olacaksınız. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler arasında gördüğüm bu yapımı izlerken aslında çok üzülmüştüm. Umarım beğenirsiniz. Tarihi filmler aksiyon bakımından değerlendirilirse Dunkirk sizi yüksek oranda tatmin edecek bir yapımdır.

18. No Man's Land - Yapım: 2001 - IMDb: 7.9

Bosna savaşını genel hatlarıyla bizlere anlatan ve bunu ince detaylarla süsleyen Danis Tonavic yönetmenliğinde sunulan bir yapımdır. Tarihi savaş filmleri listelerinin başlarında yer alan bu yapımı kendim izlediğim için diğer filmler arasında çok ciddi farklar olsa dahi yine de tarihi savaş filmleri arayanlar için önerilebilecek bir nitelikte görüyorum.

17. Spartacus - Yapım: 1960 - IMDb: 7.9

1960 yıllarına bomba gibi girmiş olan bu film Oscar ödülünü almış olan çok başarılı Hollywood filmlerinden birisidir. En iyi Hollywood filmleri arasında görülen bu yapım klasik olarak tanınan Spartacus macerasını farklı yönleriyle irdeleyerek beyaz perdeye yansıtıyor. 

16. Ying Xiong - Hero - Yapım: 2002 - IMDb: 7.9

Çinlilerin en iyi becerdiği dövüş filmlerinden birisini daha yakından tanımak isterseniz tavsiye ediyorum. En iyi Çin dövüş sanatları filmleri arasında yer alan bu filmde Jet Li yer alıyor. Çin tarihinin çok geçmişine gitmeniz gereken bu yapımda eski Çin İmparatorluğu'nda yaşayan isimsiz bir kahramanın öyküsünü dinlemeye başlıyoruz. İktidara yönelik bir eylemi engellediği için kahraman haline dönüşen hikayeyi ilk ağızdan dinlemiş oluyoruz.

15. Gandhi - Yapım: 1982 - IMDb: 8.0

Hindistan Bağımsızlık Hareketi denildiğinde akla gelen ilk isim kimdir? Elbette, hiç şüphesiz Gandhi'dir. Hayatını konu edinmiş olan çok ünlü bir kült yapım olan filmlerden birisi olarak Gandhi'nin hayat öyküsüne yakından şahit olmak isteyenler bu filmi kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler arasına alabilirler. Ayrıca kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listenizde mutlaka bunu yer edinin.

14. Dedemin İnsanları - Yapım: 2011 - IMDb: 8.0 

Dünya sinemasında bile yeri olan Dedemin İnsanları filmi Çağan Irmak tarafından kaleme alınmış ve yönetilmiş çok önemli bir eserdir. Gerçekten sinemaya böyle bir film kattığı için Çağan Irmak'a teşekkürleri bir borç bilmeliyiz. Bir dede ve onun biricik sevgili torununun bir ülkenin ve ailenin geleceği için yaptıklarını konu edinen bu yapımı kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listelerinin en başında görmemiz gerekiyor. Melodram özelliği bana kalırsa filmin en vurucu noktası olmuş. Tarihi filmler IMDb listelerinde neden bu filmin yüksek sıralama aldığını kolay bir şekilde anlayabiliyorum. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listelerinin en iyisidir.

13. Zoraki Kral - Yapım: 2010 - IMDb: 8.0 

Büyük kral VI. George'un çok kötü bir sorunu olarak gösterilen günümüzde oldukça normal olan kekemeliği yenmesi durumu dünya tarihin 4 farklı dalda Oscar aldı. Sanki rezillik gibi bir durummuş gibi anlattım değil mi? Bana inanmayın! Muhteşem bir oyuncu kadrosuyla o kadar ama o kadar iyi oynanmış sahneler var ki sanki insan Shakespeare'i tekrar yaşıyor. Adeta tiyatro oyunculuğundaki büyük ustalıkları bu filmde görebiliyoruz. Dolayısıyla Oscar'ı sonuna kadar hak ettiğini bizlere kanıtlıyor. 

12. JFK - Yapım: 1991 - IMDb: 8.0

Oliver Steno yönetmenliğiyle taçlanmış olan yapım şüpheli ölümün adamı J.F Kennedy'nin suikastını konu ediniyor. Filmin dönemin tarihine olan bakış açısı ve geri dönüşleri muhteşem olmuş. New Orleans baş savcısı Jim Garrison'un çok çelişkili olaylara karşı yaşadığı şüpheli eylemler gözler önüne geliyor. İnsanlar şaşkınlıktan filmi tarihi dönem filmleri arasında görmeye çoktan başladılar. Elbette bizim tarihimiz olmadığı için sizlere çekici gelmeyebilir. Ancak yine de kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler niteliğinde bir filmdir.

11. Enigma - Yapım: 2014 - IMDb: 8.0 

Morten Tyldum yönetmenliğinde çekilen film gerçekten İkinci Dünya Savaşı tarihini anlatan en iyi tarihi filmlerden birisi olabilir. Enigma şifresi olarak bilinen Nazi şifreleme ağının içine sızmak için İngiltere çok büyük bir ekip kurar. Alan Turing ve ekibinin katılmasıyla ekip her geçen gün güçlenir. Ancak istenen sonuçları elde etmek oldukça zordur. Ülkedeki en iyi hackerlar, profesörler ve daha niceleri bu işleme katılır. Peki, istenen sonuç elde edilecek midir? İşte kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler arasında neden bu film yer alıyor size kolay cevap. İzleyin görün.

10. Ben-Hur - Yapım: 1959 - IMDb: 8.1 

Tarihi filmler Roma ile ilgili olduğunda nedense bir ayrı güzel oluyor. O kılıçların kınından çıkması bile sanki daha kaliteli bir hal alıyor. Charlton Heston, yahudi bir tüccar rolünü canlandırmaktadır. Hapse atılmış ve sefalet dolu yaşamı önemli bir dini dönüme şahitlik eder. Hz. İsa dönemlerinde yer alan dini tarihi filmler listelerinde yer edinmiş 3 saat süren bu serüven 11 farklı Oscar ödülünü kazanmayı başarmıştır. 

9. 12 Yıllık Esaret - Yapım: 2013 - IMDb: 8.1 

Washington DC'den kaçırılmış bir köle olan Solomon Northup'un berbat geçen 12 yıllık esaret yılları gözler önüne seriliyor. Hayatın sillesini nasıl yemiş diye şaşırtan bu film çıktığı yıl itibariyle vizyona girdiği tarihten sonra en iyi film Oscar ödülüne layık görülmüştür. Tarihi kölelik filmlerinden birisidir. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listenizde hemen kocaman bir yer açın ve bu filmi izlemeye başlayın. 

8. Kan Kardeşler - Yapım: 2004 - IMDb: 8.1 

Tarihi Kore filmleri arasında yer alan Kan Kardeşler kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler içerisinde gerçekten önemli bir yere sahiptir. Kan bağının ve kan kardeşliğinin savaşa giden iki kardeş üzerindeki dramatik etkisi beyaz perdeye uyarlanmış. İki kardeş arasında geçen bu savaş serüveni insanlara gerçek bir ders verecek niteliktedir. Yaşam mücadelesinde bile birbirlerini satmayan iki kardeşin şahaser eserini incelemeniz gerekiyor. 

7. Harp Esirleri - Yapım: 1937 - IMDb: 8.1

Savaşta esir düşmüş olan askerlerin dramını ve savaştaki durumlarını göz ardı edemeyeceğiniz muhteşem bir yapımla tanışmak ister misiniz? İki hava subayının savaş esaretini ve olaylarını konu edinmiş olan bu yapım tarihi bir nitelik taşıyor. Tarihi savaş filmleri yerine biraz daha esir düşmüş gerçekten zor zamanlar geçirmiş insanların (insan diyorum çünkü din, dil ve ırk göz etmiyorum) yaşadıklarını biraz incelemek gerekiyor.

6. Togo - Yapım: 2019 - IMDb: 8.1 

Tarihi filmlerin en kötü özellikleri genelde geçmiş yıllarda çıkmış olanların en iyileri olmasıdır. Görüntü kalitesi biraz düştüğü için pek izlemek istemeyiz. Ancak 2019 yılında çıkmış olan Togo filmi bizi sonunda bu eziyetten kurtarıyor. Bir insanın ve kurdun arasında oluşabilecek en güçlü bağı düşünün. İşte bu filmde tam olarak bu konuya yönelmiş olan bir filmdir. Gerçekten insanın tüylerini diken diken eden baş yapıt olma yolunda ilerleyen bir filmdir. Harika oyunculuk görmek istiyorsanız. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listenize bu filmi sokun.

5. Hacksaw Ridge - Yapım:2016 - IMDb: 8.1

Gerçekten çok başarılı olan film uyarlamalarından birisi olan Hacksaw Ridge konusu olarak insanı derinden etkiliyor. Bir doktor... Hastalarını savaşın ortasında iyileştiriyor. Ancak gördüğü şeylerden o kadar tiksiniyor ki savaş umurunda bile değil. Savaştan ziyade barış yolunu isteyen Desmond Doss'u silah bile taşımak istemeyen bir muharebe doktoru olarak görüyoruz. Savaştan bıkmış ve nefret eden doktorumuz İkinci Dünya Savaşı'nın gerçek kahramanlarından biri olarak Mel Gibson'un yönetmenliğinde beyaz perdeye ulaşıyor.

4. Der Untergang - Yapım: 2004 - IMDb: 8.2

Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler diye sözü uzatmanın anlamı yok. Filmi anlatmak bile istemiyorum. Almanya lideri Adolf Hitler'in çöküş dönemini konu edinen bu yapım insanların tarihin derinliklerinde kaybolmasına neden oluyor. Konusuyla insanı büyülemeyi başaran bu yapımda gerçeklerden bazı esintiler söz konusu oluyor. En başarılı tarihi filmler arasında gösterildiğini hatırlatmak isterim. 

3. Amadeus - Yapım: 1984 - IMDb: 8.3

Amadeus ismini belki kulaktan dolma hatırlayanlar çıkar. Çıkmayanlarda kültür bilgisi olmak üzere Mozart'ın isminin tamamı sadece Mozart değildir. Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri'nin başından geçen tüm olayların bir özeti olarak sunulan bu yapımın 8 farklı dalda Oscar kazandığını söylemek isterim. İnanılmaz bir film tecrübesi oldu. Kendi adıma konuşacak olursam. Bir kez daha izlemeyi düşündüğüm nadir tarihi filmlerden birisidir. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listemin en iyi filmlerinden birisidir.

2. Braveheart -Yapım: 1995 - IMDb: 8.3

Mel Gibson'ı hem yönetmen olarak hem de baş rol olarak gördüğümüz yapımda William Wallace'a can verdiğini görüyoruz. William, Murron'a büyük bir aşk besleyen ve tek amacı çiftçilik yapıp mutlu bir yuva kurmaktır. Ancak sevdiği kadın İngiliz askerlerinin tecavüzüne uğrayınca hayatı bir anda değişir. Yalnızca kendisi için değil. Hem İngiltere hem de İskoçya'nın kaderi tamamıyla değişecektir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler listemin en iyilerinden birisidir. 

1. Ayla - Yapım: 2017 - IMDb: 8.6

Can Ulkay yönetmenliğinde çekilen bu film tarihi savaş filmleri arasında bana kalırsa en iyisi ve en güzelidir. Hem dramatik yönü hem de gerçeklerden esinlenen Kore Savaşı konusuyla beni derinden etkilemişti. Ayla isimli bir küçük kızın ve onu Kore'de büyütmeye çalışan bir askerin dramını konu ediniyor. 1950 yılında Kore Savaşı'na katılan Süleyman, bir ormanda bulduğu Ayla'ya ismini bizzat kendisi verir. Ayla annesini ve babasını Kuzey Kore askerleri yüzünden kaybetmiştir. Süleyman'a derinden bağlanan ve onu kaybetmekten çok korkan Ayla bir gün onu gerçekten kaybeder. Serüven ise hiç durmadan devam edecektir. Kesinlikle izlenmesi gereken tarihi filmler listenize yazmayın. Bunu burada görür görmez izlemediyseniz hemen izleyin. Şaka yapmıyorum. Çok sağlam bir film olmuş.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder