Kış Aylarında İzlenebilecek En İyi 5 Film

  Hiç yorum yok

Kış ayları insanların dışarı çıkmak istemediği ve sıcak evinde bir şeyler yapmak istediği zaman dilimleridir. Bunu yaparken evde kış aylarında evde izlenebilecek iyi filmleri bulmakta görüldüğü kadar kolay olmayabilmektedir. Bu listede işinizi kolaylaştıracak, kış aylarında izleyebileceğiniz en iyi 5 film sizler için derlendi.


Kış Uykusu (2014)

İlk film, yerli ve bir Nuri Bilgi Ceylan filmi olan, birçok film festivalinden ödüllerle dönmüş “Kış Uykusu (Winter Sleep) filmidir. Yönetmen bu filimde izleyiciye farklı bir açıdan yaklaşıyor. Özellikle orta anadolunun harika manzaraları ve usta oyuncular Haluk Bilginer, Demet Akbağ ile birleşince ortaya harika bir film çıkıyor. Filmin hikayesinde ise, yaptığı aktörlükten emekli olduktan sonra farklı bir arayış içine giren baş karakterin Kapadokya’ya gelip burada bir otel işletmesi ve içsel arayışını izleyiciye aktarmaktadır. Kışın izlenebilecek filmler arasında bu filmin nasıl ironik olarak bu listede olmaması beklenebilir ki? Hallowen konseptli 10 film listemize de ulaşabilirsiniz.

Haluk Bilginer Filmleri

Kuzey Yamacı

Filmde iki dağcının Alpler’deki en zorlu yamaçlardan biri olan Eiger yamacına tırmanma hikayesini konu almaktadır. Kışın en çaresiz yüzünü gösteren bu Alman yapımı filmde, bu iki dağcı arasındaki tırmanma rekabeti, kendileri ile olan içsel hırsları ve korkunç doğa şartlarını soluksuz bir şekilde takip edeceksiniz. Film, 1936 yılında bu dağa tırmanmaya çalışan iki dağcının gerçek hikayesini beyaz perdeye yansıtmaktadır. Kış aylarında kesinlikle ölmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında yerini alıyor.


kış filmleri

Fargo (1996)

Fargo filminin baş rollerinde William Macy, Frances McDormand ve Steve Buscemi gibi usta isimler oynamaktadır. Fargo aynı zamanda bir Coen Kardeşler filmidir. Birçok festivalde ödülleri toplamasının yanı sıra 2 Oscar ödülünün de sahibidir. Filmin hikayesi ise, bir araba satıcısının paraya olan ihtiyacından dolayı yaptığı plan sonrasında birçok insanın ölümüne sebep olması ve bu olayı araştıran hamile polis memurunun yaşadığı dramatik olayları anlatmaktadır. Filmde gerilim, eşsiz Minnesota kış manzaraları ile karşılaşacaksınız. Kış aylarının vazgeçilmez filmleri arasında saydığım bu filmi bilmeyen kaldı mı gerçekten merak ediyorum.


film önerileri

Bugün Aslında Dündü (1993)

Romantik komedi tarzında çekilen filmin oyuncuları arasında Bill Murray ile Andie Macdowelle yer almaktadır. Filmdi hava durumu sunucusu olan Phil sürekli aynı günü yaşamaktadır. Eğlenceli ve kış manzaraları bol olan filmi izlerken keyif alacaksınız. İlginç bir hikayeyi içinde barındıran film, aslında bize hep benzer bir güne başladığımızı, değişen şeylerin sadece küçük parçalar olduğunu aktarmaktadır. Yaz-kış fark etmez bu film her zaman gidiyor... Bill Murray'e olan hayranlığımdan dolayı da böyle düşünüyor olabilirim...
Romantik komedi film önerileri



Buz Devri (2002)

Beşinci ve son filmimiz bir döneme damgasını vurmuş, bir animasyon olan Buz Devri’dir. Birçok insanın izlediği ve tekrar izlemekten keyif aldığı bir film olan film, adından da anlaşılacağı üzere buz devrinde geçmektedir. Vurdumduymaz bir mamut ve onun çevresindeki dostları ile girdiği eğlenceli maceraları anlatan filmi izlemediyseniz en kısa zamanda izlemenizi öneririz. Eeee madem havalarda o kadar soğudu kış aylarında izlenmesi gereken filmler arasında yerini alan bu filmi izlememek olmaz. Ayrıca tam olarak modunuza uygun olacağını unutmayınız. Kışın insanların evden çıkmamasından dolayı can sıkıntısına birebir gelecek olan bu filmlere tek tek göz atmanızı tavsiye ederiz.
ölmeden önce bir buz devri

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder