En İyi Hapishane Dizileri Listesi 1990-2020 Yılları

  Hiç yorum yok

 Arkadaşlar böyle hapishanede geçen hikayeler beni gerçekten kendine aşırı bağlıyor. Hepimizin içinde biraz yanlışlara olan eğilimlerimiz dolayısıyla böyle kurgulara kendimizi yöneltebiliyoruz. En iyi hapishane dizileri listemi yayınlamaktaki amacımda tamamıyla bu amaçladır. Hazırladığım bu liste için ele aldığım notlar genel olarak şöyle oldu. Yayınlanmış gelmiş geçmiş en iyi hapishane dizileri genel kapsamıyla konusu itibariyle bir öz haykırış niteliği taşıyor. Yani isyankar bir toplumun adalet sistemine karşı duruşlarını ele alıyor. Oldukça sert eleştirilerin yer aldığı ve bazı isyanların gerçekleştiği en yeni hapishane dizileri sizler için bu listede yer alacak. En iyi yabancı diziler listemde de bazı dizilere yer verdiğim için dizileri yalnızca anlatmakla geçireceğim.

unutulmaz hapishane dizileri listesi


En Yeni Hapishane Dizileri ve Eski Hapishane Dizileri

Prison Break

Listeye bunsuz başlayacağımı düşünmediniz herhalde? Michael Scofield, abisinin almış olduğu ağır ceza karşısında idam edileceğini bildiği için onu kaçırmak için çok büyük bir plan yapar. Başkanın kardeşini öldürdüğü iddia edilen Lincoln Burrows hapishaneden kurtulmak için hiçbir plan yapmaz. Ancak kardeşi göz göre göre bu adaletsizliğe dayanamayıp dünyanın en büyük kaçış planını hazırlar. 

Bad Girls

Erkek hapishane dizilerinden hepimiz artık bıktık değil mi? Yani erkeklerden oluşan bir dizide sürekli olarak aksiyon ve hayatta kalma konusu söz konusu olurken Bad Girls konusu ise daha farklı şekilleniyor. Hapishane hayatında bir hapishanenin G bloğunda yer alan kadınların özel hayatları bu dizide canlandırılıyor. Tecavüzlerden gardiyan ve mahkum ilişkilerine kadar her şey gözler önüne seriliyor. Peki, Bad Girls'de yalnızca bunlar mı var? Hayır, hapishanelerin geçim kaynağı olarak bilinen uyuşturucu konusu her daim listede yer alıyor. Bu yüzden en iyi hapishane dizileri listesi için bu dizinin yeri bambaşka oluyor.

Orange Is The New Black

Piper'ın kurduğu yanlış bir arkadaşlık ilişkisi onun yaşamında kara bir leke kalmasıyla sonuçlanacaktır. Yaptığı en büyük hata birilerine inanılmaz derecede güvenmeye meyilli olmasıdır. Yaklaşık 10 yıldır görüşmediği bir arkadaşına yardım ederken uyuşturucu taşıdığı için hapis cezasına çarpıtılan Piper'ı içeride gerçekten değiştirecek çeşitli olaylar beklemektedir. 

OZ

Gerçekten gözlerimin dolduğu bittiği için üzüldüğüm çok özel bir yapımdı. Başrol olarak seçimlerinde bölümlerin bazı yerlerinde bilgi veren August Hill seçilmişti. Anlattığı hikayelerle insanlara tüyo verirken gelecek bölümlerde ortaya çıkan olaylara da yön veriyordu. Mutlaka izlenmesi gereken hapishane dizileri listemin en iyilerinden birisi olduğu için uzun uzun anlatmaya gerek yok. İzledikten sonra teşekkürlerinizi iletirseniz sevinirim. 

Geriye kalan tüm dizileri "yalnızca en iyilerini" size aşağıdaki liste ile birlikte aktarmak isterim.

  1. Wenthworth
  2. Prisoner
  3. Coldist
  4. Unite 9 
  5. Avlu 
  6. Alcatraz
  7. Vıs a Vıs
Arkadaşlar son olarak yazmış olduğum bu dizilerde en az bu anlatmış olduğum 3 kişi kadar iddialıdır. Vıs a Vıs son zamanların en popüler yapımlarından birisidir. Netflix'in dizilerinden birisi olduğu için en iyi Netflix dizileri listelerine de girmiş olan bu diziyi mutlaka izleyin derim. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder