Unutulmaz 1990-2020 Yerli Diziler Tavsiyesi

  Hiç yorum yok

1990 ve 2020 yerli diziler tavsiyesi yaptığım bu yazımda kaçırılmaması gereken yerli diziler tavsiyesi başlığı altında birçok farklı diziye denk geleceksiniz. En iyi yerli diziler listelerinden çıkmayan geçmişe yönelik sadece kendim izleyerek gerçekten çok beğendiğim belli başlı yapımları yazacağım. Gelmiş geçmiş yerli diziler tavsiyesi listesi oldukça kısa ve kaliteli bir liste olacak. Yerli dizi harici yabancı dizi izlemeyi seven arkadaşlara en iyi yabancı diziler sıralaması adı altında yayınladığım bir listemi tavsiye edebilirim. Dileyenler ekstra tavsiye olarak son yılların en popüler Netflix dizileri açısından değerlendirdiğim bir başka listeyi de inceleyebilirler.

Mutlaka İzlenmesi Gereken Yerli Diziler Önerisi

Tatlı Hayat 

Birçoğu genç bu dizinin bizi eğlendirdiği o muhteşem yılları bilmezler. Bora Tekay'ın yönetmenliğini üstlendiği yerli sitcom dizilerinden birisi olan Tatlı Hayat muhteşem kadrosuyla ilgiyi direk üzerine çekiyordu. Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın katkısıyla dizinin muhteşem bir dönem geçirdiğini söylemek mümkün. Kaliteli oyunculuk ve büyük başarılar işin içinde olunca bu isimlerin bir sitcom da yer almaması pek mümkün olmuyor. Oynadıkları tüm oyunculukların yanı sıra gerçekten birer komedyen edasıyla bizleri güldürdükleri yıllar çok özleniyor... 2020 yerli diziler arasında bu listede hiçbir dizi yer almayacak. Nedenini bence az çok anlayabilirsiniz... Komedi yerli diziler listelerinin en baş tacı yapım olduğunu ayrıca ekstra belirtmek istiyorum.

En İyi Yerli Diziler listelerinin en iyisi nedir?


Muhteşem Yüzyıl

Avrupa, Rusya ve Türkiye'de çok ciddi bir izleyiciye ulaşmayı başarmış olan çok büyük bir bütçeye sahip yapımın bizzat kendisidir. Muhteşem Yüzyıl, Kanuni Sultan Süleyman döneminin daha çok saray hayatını anlatmaktadır. Entrika denildiğinde Aşk-ı Memnu'dan sonra gelen en başarılı yerli diziler arasında gözükebilir. En iyi yerli diziler 2020 listesinde yer alan dizilerin hiçbiri neden güncel değil demeyin. 2020 yerli diziler kategorisinde baktığım ve gördüğüm tek iyi şey gerçekten Master Chef  Türkiye olabilir...

en iyi yerli diziler 2020


Yılan Hikayesi

Gerçekten Memoli'nin "E be köylü kızı" dediği zamanlar çok kıymetli zamanlarmış. Bizler kıymetini bilememişiz. Şimdilerde bakıyorum da kısıtlı bütçelerde dizi çekmek hiçbir oyuncu için kabul edilebilir gözükmüyor. Ancak geçmişte bu kadar yüksek bütçelerin ayrılabileceği yerli diziler çok kısıtlı olduğu için bulabilmek pek mümkün olmuyordu. Yılan Hikayesi konusu itibariyle köyde evlenen Zeyno'nun kocasının kaçmasından dolayı değişen yaşamını konu alıyor. Kocasının peşinden İstanbul'a gelip Memoli'yi bulan Zeyno'yu yepyeni bir serüven bekliyor.

unutulmaz 2020 yerli diziler tavsiyesi listesi...


Baba Ocağı 

Kaliteli oyunculuk namına söylenebilecek pek bir şey yok. Oyuncular güzel, köy insanlığı güzel ve en önemlisi hikaye oldukça eğlenceli. Çocuklarını okumaya İstanbul'a gönderen bir babanın beklentisini bir düşünün. Ancak bu babanın bir gün çocuklarının bar bar gezip şarkı söylediklerini öğrendiğinde vereceği tepkiyi düşünün. İşte bu noktadan itibaren baş rol oyuncularımızın hayatı hızla değişmeye başlıyor. İzlemeyenler ve kahkahaya boğulmak isteyenler Baba Ocağı'nı izleyebilirler.

mutlaka izlenmesi gereken yerli diziler


Doktorlar 

Bu klişeyi vermek istemezdim. Aslında dizi yayından kalkalı çok uzun zaman oldu. Ancak Show Tv'de genellikle Ramazan aylarında görmek mümkündür. Dolayısıyla diziyi birçoğu kişi izlediği için konusuna girmeyeceğim. Doktorlar isminde bir dizinin konusunu anlatmak zaten çokta parlak bir hamle olmayacaktır.

ölmeden izlenmesi gereken yerli diziler


Güzel Köylü 

Yeni yerli diziler arasında yer alan bu diziyi izlerken Baba Ocağı'ndan sonra çok klişe olacağını düşündüğüm için tereddütle izlemiştim. Ancak izlediğim kadarıyla Güzel Köylü dizisi de istediği tutarlılığı başarmış ve gayet kaliteli bir işe imza atmıştır. En iyi yerli diziler arasında görebileceğim komedi alanında Türkiye'de başarılı olmuş olan nadir yapımlardandır. Komedi yerli diziler tavsiyesi listelerinde mutlaka yer verilmesi gereken harika bir dizidir. 

en komik yerli diziler


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder